Hytale Büyük, Bloklu Dünyalarını Nasıl Yaratıyor

Hytale Büyük, Bloklu Dünyalarını Nasıl Yaratıyor

Hytale Dünyası

Hytale Dünyası

Minecraft’ın en popüler sunucularından birinin tasarımcılarından RPG olan Hytale, ilham verici bir ilham kaynağı gibi görünüyor, ancak kaputun altında bazı büyük farklılıklar var. Yakın tarihli bir blog güncellemesi, yaklaşmakta olan sandbox’ın en önemli özelliklerinden birinden bahsediyor: dünya üretimi.

Minecraft gibi, Hytale’in usule göre üretilen dünyaları, zindanlar ve prefabrik binaların deldiği tipik sandbox biyomlarının (ormanlar, kar, lav) bir karışımıdır. Ve elbette, ayaklarınızın altında, hazine olasılığı olan labirent dolu mağaralarla dolu başka bir dünya var.

Bununla birlikte, bu dünyaların ortaya konmasıyla ilgili bazı kurallar vardır. Her dünya, bugüne dek dördü, Hytale’in macera modunda hikaye boyunca ilerlerken karşılaşacağınız uygun zorluklarla bölgelere bölünmüş durumda. Böylece ormandan başlayacaksınız, sonra çöle doğru ilerleyeceksiniz.

Bölgelerin kendi tematik bağlantılı biyomları vardır, bu nedenle ilk bölgede farklı türdeki ormanları ve yemyeşil dağlık bölgeleri bulacaksınız ve bunların altındaki yeraltı alanları bile belirgindir. İlki en çok eski ataların mağaralarına benziyor, ancak yüzeyin volkan ve lavlarla dolu olduğu dördüncü bölgeye bastığınızda, yeraltı ormanlarını ve göllerini keşfedeceksiniz.

Yeraltı zindanları usule göre üretilir, ancak genellikle kendi zorlukları ve özel ödülleriyle final odasına açılan tüneller ile bağlantılı odaları birleştiren kurallar kullanırlar. Rastgele olsalar bile, hala prefabrik gemlerle ve parçalarla doludur ve hala uygun bir zindan araştırıyormuş gibi hissedersiniz.

Hypixel, bugüne kadar yıkık kulelerden özel karşılaşmalara kadar yaklaşık 4.000 prefabrik tasarım tasarladı. Ama şimdi rastgele dünyaya biber serpiyorlar. Benzersiz nesneler olmasının yanı sıra, kendilerine atanmış bir etkinliği de tetikleyebilirler.

Kıyıların da kendi biyomları vardır. Toprak sadece denize ulaştığında durmaz; diğer biyom bölgelerinden de alan plajlara veya sarp sahil şeridine dönüşür. Okyanusa dalış yapmaya karar verirseniz, bu farklı unsurlar devam eder. Sualtı bölgeleri, içinde bulundukları bölgelere bağlı olan eşsiz biyomlara ve hatta sualtı batık kalıntılara sahiptir. Sonunda okyanus kısmına ulaşırsınız, derin okyanus ile birlikte bir bölge.

NPC’ler, hizipler, binalar, hatta ganimet, bölge ve dünya üretim kuralları tarafından belirlenir, bu nedenle bir sonraki tepenin üzerinde ne olduğunu bilemeseniz de, en azından keşfettiğiniz alan bağlamında mantıklı bir fikir sahibi olursunuz. Hypixel dediğine göre bazen kurallar, çarpışıp zindanı ikiye bölen dağ geçidi gibi “mutlu küçük kazalar” yaratır.

Ancak dünyanın nasıl oluştuğu hala oyunculara bağlıdır. Dünya yaratıcılığını yöneten tüm kurallar değiştirilebilir ve hatta tamamen yeni kurallarla değiştirilebilir ve yeni prefabrikler de tasarlanabilir. Her şey doğrudan oyunun kendisinden değiştirilebilir veya eklenebilir. Oynarken bir senaryoyu inceleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Halen prosedürel olarak oluşturulmuş bir sandbox olmasına rağmen Minecraft’tan biraz daha yapılandırılmış geliyor. Bununla birlikte, sizi yönlendiren bir RPG hikayesinin olduğu macera modu, birkaç moddan yalnızca biridir ve yaratıcı projeleriniz için bir şeyler toparlamak ya da tüm zamanınızı, yapılan mini oyun türlerini oynamak veya tasarlamak için harcamak mümkün olacaktır. Bu yüzden Hypixel Network bu kadar popüler oldu.

Hytale’ın henüz bir çıkış tarihi yok, ancak yakında yeni bilgiler gelecektir. Oyunu oynamada neye ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için Hytale Sistem Gereksinimleri konumuza göz atabilirsiniz. Oyun çıktığı zaman indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Hytale İndir