Instagram Yeni ‘Odaklanma Modu’ Ekledi

Instagram Yeni ‘Odaklanma Modu’ Ekledi

Instagram Odaklanma Modu

Instagram Odaklanma Modu

Instagram‘ı daha da çekici ve kullanışlı hale getirme çabası içinde fotoğraf paylaşım sitesi bugün “Odaklanma” olarak adlandırılan ilgi çekici yeni bir özellik sundu. iPhone‘da bulunan Portre Modunda olduğu gibi, Instagram’daki Odaklanma modu, kullanıcıların arka plan bulanıkken ön plandaki ana konuların keskin ve canlı kaldığı bir fotoğraf çekmelerine olanak tanır. Kısacası, Instagram’in yeni Odaklanma modu, kullanıcıların daha göz alıcı ve profesyonel görünümlü fotoğraflar çekmelerine olanak tanıyacak.

Yeni özellikten yararlanmak için öncelikle Instagram’ın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Daha sonra kullanıcılar kayıt düğmesinin yanında “Odaklanma” seçeneğini göreceklerdir.

Instagram şöyle açıkladı;

“Çekimde bir kişi olduğu anda, arka planda yumuşak bir şekilde bulanıklaşırken, dikkat çekici bir şekilde göze çarptığından emin olarak, kişinin odakta kaldığını görürsünüz. Bir fotoğraf çekmek için dokunun veya bir video kaydetmek için basılı tutun. İşiniz bittiğinde, arkadaşlarınıza Instagram Direct’e göndermeden veya hikayenize eklemeden önce fotoğraf veya videonuza filtre, çıkartma ve metin gibi yaratıcı araçlar ekleyebilirsiniz.”

Yeni özellik hem iOS hem de Android cihazlarda destekleniyor. iOS ile ilgili olarak Instagram, Odaklanma modunun iPhone SE, 6S, 6S +, 7, 7+, 8, 8+ ve elbette iPhone X üzerinde çalışacağını belirtiyor. Instagram, yeni fotoğraf seçeneğinden hangi kullanıcıların yararlanabileceğini henüz belirtmemiş olsa da özelliğin belirli Android cihazlarda çalıştığı söyleniyor.

Kaynak: 1