IO Interactive şirketi, üçüncü parti geliştiricilere destek sağlayacak olan yan kuruluşlarını duyurdu: IOI Partners. Bu birim, Build a Rocket Boy firması tarafından yaratılan ve MindsEye adlı AAA kalitesinde bir blokbasterin yayımlanması ve dağıtımıyla ilgilenecek.
MindsEye, Leslie Benzies tarafından kurulan Build a Rocket Boy firması tarafından yaratılan bilim kurgu evreninde geçen tek oyunculu bir proje. Benzies, Rockstar North’un genel müdürü ve GTA serisinin yapımcılarından biri olarak Hauser kardeşlerle birlikte çalışmasıyla tanınır.
MindsEye, “etkileyici bir deneyim, şaşırtıcı ve çekici bir hikaye, zengin bir çevre, yenilikçi savaşlar, gelecek teknolojiler ve hızlı kovalamaca” olarak tanımlanmaktadır. Oyuncular, hafıza kaybı çeken ve bu durumun elde ettiği gizemli bir nöral implantla bağlantılı olabilecek anılarıyla mücadele eden eski bir asker olan Jacob Diaz’ın rolünü üstlenirler. Diaz, geçmişini ortaya çıkarmak için “tehlikeli gizli misyonlar dizisine” çıkmak zorundadır. Oyuncular için tehditler arasında “yapay zeka, yüksek teknolojili deneyler, kurumsal casusluk, politik yolsuzluk ve kontrol edilemeyen bir ordu” bulunur.