iOS 11’in Kontrol Merkezi, Wifi veya Bluetooth’u Kapatmanıza İzin Vermiyor

iOS 11’in Kontrol Merkezi, Wifi veya Bluetooth’u Kapatmanıza İzin Vermiyor

iOS 11 Hatası

iOS 11 Hatası

Apple‘ın iOS 11‘deki yeni Kontrol Merkezi, özelleştirilebilir bir düzen ve Force Touch ile erişilebilen yeni ek denetimlerin sayısı ile daha kapsamlı bir özelliktir. En azından ilk görünüşte öyle. Güvenliğin olması büyük artı ama kullanılabilirlik sorunu: Bluetooth ve Wifi kontrolleri. 

iOS 11’de Apple, bu iki düğmeyi Kontrol Merkezi‘nden devre dışı bırakarak cihazların bağlantısını kesmenize veya ağlardan ayrılmanıza izin verir. Bununla birlikte, bu düğmeler cihazdaki gerçek radyo frekanslarını devre dışı bırakmıyor. Bunun yerine, Apple, dosya aktarma özelliği AirDrop ve üretkenlik özelliği Handoff, coğrafi konumlandırma hizmetleri ve eşleştirilmiş bir Apple Watch ile iletişim gibi belirli şeyleri korumak için her ikisini de arka planda çalıştırıyor. Bu, geçmişte bu düğmelerin nasıl çalıştığından kaynaklanan bir değişiklik.

Apple’ın yanlışlıkla Apple Watch bağlantısını kesmeyi veya bir sürü kullanışlı özelliği kapatmayı zorlaştıran Apple’ın bu konudaki akıllıca bir hareket olmasına rağmen kullanıcıları gereksiz güvenlik risklerine açıyor. Güvenlik araştırmacısı Andrea Barisani, dün iOS 11’in lansmanından bu yana bu değişikliği fark etti ve bu konuda tweet yaptı, potansiyel saldırılardan endişeleniyorsanız, Anakart’a Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısını kesmenin “iyi uygulama” olduğunu söyledi. (Pil tasarrufu yapmak ve hücresel bağlantıyı geliştirmek için hem Wi-Fi hem de Bluetooth’u kapatmak için iyi nedenlerdir.) 

Bunu yapmak için, doğrudan ilgili her ayar menüsüne gitmeniz ve düğmeyi kapatmanız gerekir. Basit arayüzleri ve yaklaşılabilir tasarımı ile gurur duyan Apple için, bu değişiklik, kullanıcıları, Wi-Fi veya Bluetooth’u etkinleştirmediklerini düşünmelerine neden olan olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

Kaynak: 1