İptal edilen Batman oyunundan sızdırılan oynanış videosu, daha sonra Shadow of Mordor’a dönüştü.

İptal edilen Batman oyunundan sızdırılan oynanış videosu, daha sonra Shadow of Mordor’a dönüştü.

Aniden Batman hakkındaki iptal edilen oyunun detaylı bilgileri sızdı. Proje, yönetmen Christopher Nolan’ın üçlemesine oyun uyarlaması olacak ve karanlık atmosferi ve benzersiz mekanikleriyle dikkat çekecekti. Projenin geliştirilmesinden Monolith Productions stüdyosu sorumluydu, ancak proje iptal edildikten sonra oyun, daha sonra ünlü hale gelen Orta Dünya: Mordor’un Gölgesi’ne dönüştürüldü. Projeye ait detaylarla birlikte, ekran görüntüleri ve hatta oyun süreci demosu sızdırıldı.

Oyunun iptal edilen sürümünün oynanış görüntüleri, SpideyRanger kullanıcı adlı bir kullanıcı tarafından paylaşıldı. Bu hayran, bu materyalleri ve bilgileri çeşitli kaynaklardan derledi, Monolith Productions stüdyosunun bazı çalışanlarının portföyünü içeren bilgiler de dahil olmak üzere projenin ekran görüntülerini yayınlamak için dikkatsiz davrandılar.

Oyun, Warner Bros.’un yönetim kararı ve diğer zorluklar nedeniyle iptal edildi. İddiaya göre yayıncı, aynı zamanda Batman hakkında iki farklı oyunun geliştirildiğinden memnun değildi. Ayrıca, geliştiriciler, oyunda Nolan’ın fikirlerini ve karakter modellerini kullanma konusunda onay alamadı. Sonuç olarak Monolith Productions ekibi, projeyi tekrar gözden geçirmeyi ve birçok oyuncu için tanıdık olan Shadow of Mordor’a dönüştürmeyi tercih etti.