IRI 3 Yıl İçinde 40 Yerli Oyuna 1,5 Milyar Ruble Yatırdı

IRI 3 Yıl İçinde 40 Yerli Oyuna 1,5 Milyar Ruble Yatırdı

2021 yılından bu yana Internet Geliştirme Enstitüsü (IRI), yaklaşık 40 Rus oyun projesine finansal destek sağladı. Bu bilgiyi kuruluşun yardımcı genel müdürü Andrei Voronkov, “RIA Novosti” ve “Görüş” gazetecileriyle yaptığı bir söyleşide paylaştı.

Ona göre, bu sayede yerli oyunlar daha sık piyasaya sürülecek. IRI toplamda üç yıl içinde bu tür projelere 1.5 milyar rubleden fazla yatırım yaptı.

RIA Novosti ile yaptığı görüşmede Voronkov, kuruluş için en önemli dört oyunu 2024’e yönelik olarak belirledi. Bunlar, VK Play’de 4 Nisan’da çıkan “Karışıklık”, strateji oyunu “Ön Cephe”, “Sparta” ve Mart ayında piyasaya sürülen “Müze Sırları” oldu.

Görüşme sırasında “Görüş” dergisine açıklamalarda bulanan Voronkov, “Karışıklık”ın IRI için özel bir oyun haline geldiğini itiraf etti. RPG, henüz piyasaya çıkmadan önce birçok Rus oyuncunun dikkatini çekti.

Alıntı, kaynağın imla ve noktalama işaretlerini koruyarak yayınlanmıştır.

“Çeşitli platformlarda “Karışıklık” ile ilgili videoların toplam görüntülenme sayısı 3.8 milyon oldu. Oyun üzerindeki çalışmalar çerçevesinde yapılan Karışıklık dönemi dersleri de 15 milyonu aştı. İşte size birkaç medya arasında geniş bir oyun ötesi içerik. Devam edelim: geçen yıl sosyal medyalarımızda “Karışıklık” ile ilgili içerikler 48 milyon görüntülenme aldı, 1 milyonun üzerinde beğeni aldı,” — Andrei Voronkov.

“Karışıklık”, yerli Cyberia Nova stüdyosu tarafından geliştirildi. 5 Nisan’da ekip, öncelikle teknik aksaklıkları gidermeyi amaçlayan bir güncelleme yayınladı.