İşte Windows 11'in Oyuncular İçin Sunduğu Her Şey

İşte Windows 11'in Oyuncular İçin Sunduğu Her Şey
Microsoft, 24 Haziran'da Windows 11'i önizlerken, bu hafta ilk önizleme sürümünü yayınlayacağına söz verdi. Şirket bu sözünü hızla yerine getirdi ve Pazartesi gecesi ilk Windows 11 önizleme sürümünü yayınladı. 
 
“Ayarlar” bölümündeki “Güvenlik ve Güncellemeler” bölümünden Windows Insider programına kayıt olarak hemen indirme ve güncelleme işlemini başlatabilirsiniz. Yaklaşık yarım saat sonra Windows 11 kullanıma hazır. 
 
Önceki nesil ile karşılaştırıldığında, Windows 11 ciddi tasarım farklılıklarına sahiptir. En dikkat çekici olanlardan biri şüphesiz “Başlat” menüsüdür. Microsoft, bu menüyü sol alt köşe yerine ortaya yerleştirerek, iptal edilen Windows 10X'e benzer bir deneyim sunuyor. Şirket, Windows 8'in bu sürümünde hayatımızdaki canlı döşeme özelliğini kaldırmış, Android ve iOS gibi daha basit bir arayüz tercih ediyor. 
 
Microsoft, Windows 11 ile ilgili bazı bilgileri paylaşmış ve işletim sisteminin deneme sürümünü Windows Insider kullanıcılarına sunmuş olsa da bu yeni işletim sistemi henüz tam sürüm değil ve bazı eksiklikleri bulunuyor. Yine de bazı kişiler Windows 11'in oyunlarda %10'a varan performans artışı sağladığını iddia ediyor. Windows Insider programına dahil olan kişilere göre Valorant ve CS:GO gibi popüler FPS oyunlarının kullanıcıları, Windows 11 ile daha iyi bir deneyim yaşadıklarını iddia ediyorlar.
 
Oyunculara verdiği destekle öne çıkan Microsoft, Windows 11'e Xbox özellikleri ekleyecek. Şirketin PC oyunlarında daha iyi optimizasyonlar yapması bekleniyor ve tüm çalışmalarda otomatik HDR desteği sağlayacak. Uyumlu bir monitöre sahip her kullanıcı, DirectX 11 ve DirectX 12 oyunlarında Yüksek Dinamik Aralık (HDR) teknolojisinin keyfini çıkaracaktır.