J.K. Rowling, Daniel Radcliffe ve Emma Watson’u Transgender’lara Destek Vermekten Affetmeyecek

J.K. Rowling, Daniel Radcliffe ve Emma Watson’u Transgender’lara Destek Vermekten Affetmeyecek

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, “kendi ünlerini çocuklar arasındaki cinsiyet geçişini desteklemek için kullanan” Daniel Radcliffe, Emma Watson ve diğer oyuncuları affetmeyeceğini söyledi.

Rowling, hesabında pediatrist Hilary Cass’ın araştırmaları hakkında bir dizi tweet yayınladı. Bu araştırmalara dayanarak, İngiltere’de cinsiyet değiştirmek isteyen çocuklara ve gençlere reçete edilen ergenlik blokerlerini yasakladılar.

“Gençler üzerinde deneyler yapıldı, ömür boyu kısırlaştırıldılar ve acı çektiler. Çocuklara geri dönülemez zarar verildi ve bunda sadece sağlık çalışanları değil, aynı zamanda ünlüler, körü körüne medya ve bencil kuruluşlar da dahil olmak üzere binlerce insan suçlu”, dedi Rowling.

Yazarın takipçilerinden biri, “Dan ve Emma’nın size açık özürlerini getireceklerini bekliyoruz. Eminim affedeceksiniz”, dedi.

“Korkarım ki hayır. Kadınların haklarını, onlarca zorlukla kazandıkları hakları kısıtlayan bir hareketi destekleyen ve yetişkin olmayanlarda cinsiyet geçişini desteklemek için platformlarını kullanan ünlüler, özürlerini travmalar geçiren ve geçişlerinden pişmanlık duyan insanlara, kadınlara saklasınlar”, diye cevapladı Rowling.

Daha önce sosyal medya hesaplarında, yakın zamanda ortaya çıkan bir nefret suçu yasasını eleştiren Rowling, bu yasanın trans bireylere ek koruma sağlayacağını, biyolojik kadınlara ise sağlamayacağını söyledi. Rowling, trans bireyler arasında cinsel şiddet de dahil olmak üzere suç işleyen kişilerin olduğunu hatırlattı.

İngiltere’de suçlu bulunan ya da skandal yaratan birkaç trans kadının fotoğrafını paylaştı. Bunlar arasında, 10 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunan Beth Douglas, suçlu Ayla Bryson ve 10 yaşındaki Katie Dolatovsky’i tecavüz ederek kaçıran ve Amy George’u kaçıranlar var.