Jaguar E-type Zero En Güzel Elektrikli Araba

Jaguar E-type Zero En Güzel Elektrikli Araba

Jaguar, 2020’den itibaren tüm araçlarını yenilemek için yeni taahhütte bulundu ve bugün de 1960’lardan kalma şık E-türüne dayanan yeni bir all-electric otomobil çıkardı. Yeni E-type Zero, bir zamanlar Enzo Ferrari tarafından “dünyanın en güzel otomobili” olarak övülmüş klasik tasarımı, 220kW’a kadar güç üreten bir elektrikli güç aktarma organını sunuyor. 5.5 saniyede 0’dan 100 kmh’a çıkıyor. İvme bakımından Tesla seviyesinde değil, ama dürüst olalım Tesla hiç bu kadar muhteşem gözükmedi. 

Jaguar E-type Zero

E-type Zero roadster’ın, altı ila yedi saat arasında tamamen şarj edilebilen 40kWh’lik bir pil sayesinde 270 km’lik (170 mil’in altında) gerçek dünya menziline sahip olduğu söyleniyor. Duruşu ise klasiklerin kabuğundan çıkmış gibi. Jaguar, fiyatlandırma ya da kullanılabilirlik konusunda çok açık değil. Bir konseptten daha fazlası gibi görünüyor, ancak bundan çok daha fazlası değil. Jaguar Land Rover Classic‘in şefi Tim Hannig, şirketin “E-type Zero” ile amacının klasik otomobil sahipliğini garanti altına almadığını söylüyor. Bu konsepti pazara sunmayı araştırırken müşterilerimizin tepkisini bekliyoruz “dedi. 

Klasik otomobil tasarımlarını elektrifikasyon ve LED farlar gibi diğer modern özelliklerle buluşturan temel öncül, bu E-type Zero’da olduğu gibi, daha genç bir müşteriye cazip gelen ustaca bir yol gibi görünüyor – ki bu geçmişe yönelik bir takdir ve Geleceği kucaklamak için bir istek. Jaguar, 8-10 Eylül tarihleri arasında halka açık olan Londra’daki JLR Tech Fest etkinliğinde E-Type Zero’yu sunuyor. 

Jaguar E-type Zero

Jaguar E-type Zero

Jaguar

Jaguar

E-type Zero

E-type Zero

Jaguar Elektrikli Araba

Jaguar Elektrikli Araba