James Cameron’ın merakla beklenen fantastik filmi “Avatar: Ateş ve Küller” 19 Aralık 2025’te vizyona girecek ve Empire portalı Avatar evreninin hikaye detaylarını ve yeni ögelerini açıklamaya devam ediyor.
Bunlardan biri, “Su Yolu”ndan iki kat daha büyük olan devasa bir gemi-fabrika olacak. Bu, akıllı uzay balinaları olan tulkunların avlanması için kullanılan hareketli bir petrol platformudur. Önceki filmdeki yenilginin ardından RDA şirketi yeni bir orduyla geri dönecek ve Na’vi’ye karşı tam ölçekli bir savaş başlatacaktır. Sanatçı Ben Procter’a göre, izleyicileri saganın en büyük deniz ve hava savaşlarından biri bekliyor.
Hayranlar için bir sürpriz, yeni bir antagonistin ortaya çıkacak olmasıdır. Seride ilk kez insanların ana düşmanı RDA değil, Na’vi kabilelerinden birinin lideri – Küllü Halkın başı olacak. James Cameron, Pandora’nın yerel halkının tamamının kesinlikle olumlu karakterler olduğu stereotipini yıkmak istediğini belirtti.
Ayrıca, filmde yeni bir karakter – Rüzgar Tüccarları kabilelerinin göçebe lideri Peylak görünecek. Bu rolde, “Harry Potter”da Profesör Lupin rolüyle tanınan David Thewlis yer alacak.
Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet ve diğer aktörler rollerine geri dönecekler.