Japon Sharp, “emekli” akıllı telefonunu piyasaya sürdü – sabunla yıkanabilir

Japon Sharp, “emekli” akıllı telefonunu piyasaya sürdü – sabunla yıkanabilir

Sharp şirketi, yaşlılar için tasarlanmış Basio Active 2 akıllı telefonunu tanıttı. Cihazın ilginç özelliği, alkol bazlı mendillerle silinebilmesi ve hatta sıvı sabunla yıkanabilmesidir.

Cihaz, HD+ çözünürlüklü ve 60 Hz yenileme hızına sahip 5,7 inç ekranla birlikte geldi. Altında, arama almak, e-posta göndermek ve “Ana Ekran” için üç fiziksel düğme bulunmaktadır.

Üretici, ekranındaki tüm metnin net bir şekilde görüntülendiğini, harflerin, simgelerin ve sayısal tuşların büyük olduğunu ve arayüzün maksimum derecede basit olduğunu vurguluyor. Yüklü uygulamalardan bazıları kontrast ayarı ile okumaya yardımcı olabilir.

Ayrıca, ayarlanabilir kontrast ile okunabilirlik için bazı uygulamalara sahiptir.

İlk kullanımda cihaz, gün boyunca sevdiklerine “Ben iyiyim” mesajıyla e-posta gönderebilir. Yan taraftaki sesli arama düğmesi, karakterleri girmeye gerek olmadan gerekli seçenekleri ve uygulamaları hızlı bir şekilde bulmayı sağlar.

Kameralara gelince, birincil 50 MP ve ön 8 MP olmak üzere iki kamera bulunmaktadır. Uygulanan AI Auto özelliği, en iyi çekim modunu otomatik olarak belirler ve lensi ayarlar.

Farklı bir akıllı telefonun kalbi olan Snapdragon 695 yongası, 4 GB RAM ve 64 GB depolama ile birlikte çalışır. Batarya kapasitesi 4.000 mAh’dir. NFC ve eSIM desteği mevcuttur.

Basio Active 2, askeri sertifikasyon MIL-STD-810H ile koruma sağlar ve yüksek darbe dayanıklılığına sahiptir. Ayrıca, IP68 standardına göre suya ve toza dayanıklıdır.

Akıllı telefon, Japonya’da 41.800 yen (Yaklaşık 25.500 Ruble) fiyatla satışa sunuldu. Diğer ülkelere sevkiyat hakkında henüz bir bilgi verilmedi.