Jeff Grubb: Sony Star Wars: KOTOR’un remake’inin yapılmasına katılmak istemiyor, ancak Saber kararlılıkla ayarladı

Jeff Grubb: Sony Star Wars: KOTOR’un remake’inin yapılmasına katılmak istemiyor, ancak Saber kararlılıkla ayarladı

Gazeteci Jeff Grubb, BioWare’in klasik rol yapma oyunu Knights of the Old Republic’in yeniden yapımının, “Star Wars” evreninde geçen bir hikayesine neden iptal edildiğini açıkladı. Bir Sony etkinliğinde duyurulduktan sonra artık hakkında bir şey duymak istemediğini öğrendi, muhtemelen geliştirme sorunları nedeniyle.

Anladığım kadarıyla, Sony bundan artık hoşlanmak istemiyor, bu yüzden öldüğünü düşündüm. Saber’ın hala çok kararlı olduğu açık. Ve onlara çok güveniyorum.

Sony, projeye aktif olarak katılmak istemediğini açıklayarak, Eylül 2023’te duyurulan fragmanı sildi ve alınan kararla ilgili yorum yapmadı, sadece kullanılan müzik parçası için lisansın sona erdiğini belirtti. Bunun üzerine birçok kişi, örneğin gazeteci Steven Totilo, henüz piyasaya sürülmeyen bir oyunla ilişkili şarkının lisansının nasıl sona erdiğini sordu ve oyunun iptal edildiği hipotezine güç verdi.

Ancak, aylar boyunca projenin gelişimine dair daha fazla açıklama yapılmaya başlandı ve hala Saber Interactive’in kontrolünde aktif olarak geliştirildiği ortaya çıktı, Son zamanlarda tekrar bağımsız hale geldiler. Buna rağmen, projenin birkaç başarısızlık yaşadığı açıktır. Şimdi her şeyin eski haline döneceğine umut ediyoruz.