Jeff Kili’ye göre, Palworld’ün Steam’deki geliri neredeyse 200 milyon doları buldu.

Jeff Kili’ye göre, Palworld’ün Steam’deki geliri neredeyse 200 milyon doları buldu.

Bilindiği gibi, Palworld dört günde yedi milyondan fazla kopya sattı. Bu verilere dayanarak The Game Awards organizatörü ve gazeteci Jeff Keighley, Pocketpair oyununun şimdiye kadar yalnızca Steam’de yaklaşık 189 milyon dolar gelir getirmesi gerektiğini hesapladı.

Pocketpair’ın gerçek gelirini anlamak için Steam ve Epic Games’in paylarını çıkarmamız gerekiyor. Steam, satılan her kopya için %30 talep eder ve geliri 10 milyon doları aşan oyunlar için %25’e, 50 milyon doları aşan oyunlar için ise %20’ye düşer. Dolayısıyla Palworld oyunu için Gabe Newell’ın mağazası sadece %20, yani yaklaşık 37,8 milyon dolar alacak.

Palworld, Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirildi. Motor ücretsiz olarak sunulur ancak gelir 1 milyon doları aşarsa %5 komisyon alır, bu da 9.450.000 dolar eder.

Hızlıca hesaplanırsa, yedi milyon kopya satışından sonra Palworld’ün Steam’den kazandığı gerçek gelir 141.750.000 dolar olacak, bu miktar vergiler ve diğer masraflar (ne olduğunu bilmediğimiz) düşüldükten sonra kalacak.

Tabii ki, Xbox satışları, Game Pass’te Microsoft ile anlaşmalar ve benzeri başka gelir kaynakları hesaba katılırsa, oyunun toplam geliri genellikle bu tür başarı durumlarında büyük ölçüde artacaktır.