JETT: The Far Shore’un Çıkış Tarihi Ertelendi

JETT: The Far Shore’un Çıkış Tarihi Ertelendi

 Superbrothers ve Pine Scented Software ortaklaşa geliştirdikleri bilim kurgu macera oyunu JETT: The Far Shore, PlayStation 5, PlayStation 4 ve PC platfromları için geliştirici ekip tarafından 2021 yılında yayınlanacak. 

 Dopdolu bir hikayeye sahip olan bilim kurgu oyunu genellikle uzayda geçecek. Uzay temalı bir bilim kurgu oyunu oyunseverler tarafından pek tercih edilmese de  Motorstorm ve Monster Hunter gibi yapımlardan ilham alıyor oluşu açıkçası heyecan veriyor. Konunun çoğu zaman uzayda geçişi yalnızca dünyayı değil koca evreni kurtarmaya çalışacağımız bir oyun olacak gibi görünüyor. 

 Bu heyecan verici oyun için geliştirici ekip 2020 yılının sonuna doğru çıkaracaklarını dile getirmişti fakat daha sonra yaptıkları açıklamada oyunun 2020 yılına yetişemeyeceğini dile getirerek oyunun resmen ertelendiğini belirttiler. Geliştirici şirket;

JETT: The Far Shore’u Haziran 2020’de tanıtmak gerçek bir heyecandı ve gizlilikle geçen o kadar uzun süreden sonra örtüyü kaldırmak bir zevkti. JETT ekibi sevgiyle, merakla ve bize gösterilen sevgiyle ilerledi. Bu sürede oldukça yol kat ettiğimizi söylemekten ve JETT’in oldukça özel bir şeye dönüşmesinden gurur duyuyoruz. Yine de, şu andaki duruma göre JETT’in yükselmesi ve ekibin bu yıldızlararası yolculuğu iyi durumda tamamlaması için biraz daha zamana ihtiyacımız var gibi gözüküyor. JETT: The Far Shore şu anda 2021’de PlayStation konsollarına, PC’ye ve EPIC Games Store’a gelmek için düzeltmeler yapıyor. Yoğun zamanlardayız, bu yüzden tahmini zamanımızı güncelledik. Bittiğinde harika olacak.”  ifadelerine yer verdi.

Oyun ertelenme haberlerine alışık olduğumuz son dönemlerde başka bir oyunun daha ertelenmiş olması artık normal hal almaya başlamış durumda. 2021 yılında birçok platfromda gelmesi beklenen bilim kurgu uzay temalı aksiyon macera oyunu JETT: The Far Shore, geçtiğimiz günlerde PlayStation'un tanıtım etkinliğinde karşımımıza çıkarak büyük bir beklenti içerisine sokmuştu. Etkinliktede çikış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemesi oyunun geç çıkacağını aslında bizlere göstermişti. Oyunun ertelenme haberlerine rağmen etkinlikten bu yana oyunun hiçte azımsanmayacak kadar bir hayrancı kitlesi şimdiden oluştu.