Joe Rogan, Call of Duty’in oynanış hızından ve oyundaki hilecilerin sayısından şok oluyor

Joe Rogan, Call of Duty’in oynanış hızından ve oyundaki hilecilerin sayısından şok oluyor

Hile yapan oyuncular Call of Duty topluluğunda uzun süredir devam eden bir sorun olmuştur ve Activision’dan hâlâ çözüm bulunamamaktadır. Serinin son oyunu ve ücretsiz battle royale oyunu Warzone özellikle hilecilerden ciddi şekilde etkilenirken, bu durum Joe Rogan’ın podcast’inde ani bir ana konu haline geldi. Sunucu, konuyla ilgili Dan Soder adlı konuğuyla tartıştı ve Activision geliştiricilerinin sorunu unuttuğu gibi göründüğünden bahsetti.

Joe Rogan, Call of Duty serisine uzun zamandır hayran olmadığını ve bu markanın oyunlarını ne zaman satın aldığını veya oynattığını hatırlamadığını itiraf etti. Ancak genel oyun hızının ne kadar arttığına şaşırdı. Call of Duty serisini artık klasikleşmiş Quake ile karşılaştırabileceğini düşündü. Oyun hızları ve endüstri üzerindeki etkileri benzerdir, ancak her ikisi de yanlış geliştirici kararları nedeniyle unutulmaktadır.

Joe Rogan’ın sözlerini kanıtlamak için Call of Duty’deki hilecilerle ilgili bir örnek verdi. Şu anda nişancı oyunu için aimbot ve wallhack gibi hilelerin ne kadar kolay elde edilebildiği onu şaşırttı. Oyun oynamanın, rakibe karşı avantaj sağlayan harici yazılım olmadan neredeyse imkânsız hale geldiği izlenimini edindi.

“Onlar koşuyor ve çocuklar aimbotları var ve asla hata yapmazlar. Yani, sizi öldürürler – ve sizi öldürdüklerinde her zaman tamamen zırhlıdırlar ve tüm silahları vardır – ve tam olarak nerede olacağınızı bilmeleri ve sizi tekrar tekrar öldürmeleri için. Ve ara sıra ölüp yeniden doğduktan sonra sizi tekrar öldürürler, çünkü sadece hata yapmazlar.”

— Joe Rogan söylüyor.