Joseph Staten, Halo Infinite'in Geliştirme Ekibine Katıldı

Joseph Staten, Halo Infinite'in Geliştirme Ekibine Katıldı

Halo Infinite'ın geliştiricisi, serinin orijinal yaratıcılarından birinin yardımını almaya karar verdi.

Microsoft, raporların ardından Joseph State'in Halo Infinite geliştiricisi 343 Industries'e katıldığını duyurdu. State, son yıllarda Microsoft ile birlikte birçok proje üzerinde çalıştı. Ama aynı zamanda Bungie'deki Halo'nun orijinal yaratıcılarından biri. Orijinal Halo oyunlarının geliştirilmesine, yazma ve dünya kurma gibi çeşitli konularda katkıda bulundu. Staten, stüdyonun Microsoft ile ayrılmasının ardından Bungie'de çalışmaya devam etti, Destiny'nin ekibinde yer aldı, ancak oyun yayınlanmadan hemen önce ayrıldı.

Staten, oyunun kampanya bölümünü düzenleyecek ve oyun bitene kadar ekiple birlikte çalışacak.

Bu hafta açıklanan tek şey State gelişmesi olmadı. Halo: The Master Chief Collection'da yayıncılık görevlerini üstlenen Pierre Hintze, şimdi Halo Infinite'in ücretsiz oynanabilen çok oyunculu moduna liderlik edecek.

Bloomberg'e göre Staten ve Hintze, stüdyo başkanı Chris Lee ile birlikte çalışacak ve Microsoft yöneticisi Bonnie Ross'a rapor verecek. Halo Infinite'ın 2021'e ertelenme kararının arından birçok oyuncu oyunun 2022'ye de ertelenebileceğini düşünmeye başladı. Ancak geçtiğimiz günlerde stüdyo böyle bir durumun söz konusunu olmayacağını duyurdu.