No Rest for the Wicked: Geliştiricilere göre, dövüşmek daha çok Dark Souls’a benziyor, Diablo’ya değil

No Rest for the Wicked: Geliştiricilere göre, dövüşmek daha çok Dark Souls’a benziyor, Diablo’ya değil


No Rest For The Wicked’da Ori Moon Studios’un geliştiricisi ilk kez bir aksiyon rol yapma oyunu yaratıyor. Ancak, tanıdık izometrik bir perspektife rağmen, proje popüler ARPG Diablo ve Path of Exile gibi oyunlardan büyük ölçüde farklıdır. No Rest for the Wicked’daki savaş düşünceli ve taktiksel ve her kılıç darbesi önem taşır. Kısacası: Eğer Dark Souls’un patronlarla sürükleyici deneyimini seviyorsanız, Moon Studios’un bir sonraki favori oyununuzu yaratabileceği gibi görünüyor.

“Çatışmamızın ana amacı inanılmaz derecede sezgisel olmasını sağlamaktı,” diyor Moon Studio’nun kurucu ortağı ve No Rest for the Wicked’in yaratıcı direktörü Thomas Maler. “Butonlara bastığınızda gerçekten hoş silah saldırıları alırsınız ve bu sadece butona spam olmaz” diye ekliyor.

Son nokta önemli. En azından izometrik alanda ARPG terimi, sol tıklama ve yetenekleri gerçekleştirdiğiniz yüksek hızda aksiyonlu oyun sürecini hatırlatırken tetikleyici sıfıra ulaştığında.

“Onu biraz daha kişisel, biraz daha yakın, biraz daha hedefe yönelik yapmayı hedefledik,” diyor Moon Studios’un kurucu ortağı ve teknik direktörü Gennadiy Korol. “Ekranda neler olup bittiğini anlayamazsınız, bu gerçekten karakterinizin her eylemini hissedersiniz. Bu, sizi karşılayan 20 düşmanın ekranı değil, çarpışma bir çarpışma. Her hamle önem taşır.”

Bu hedefler göz önüne alındığında, Maler’ın Dark Souls ve Monster Hunter’ı ilham kaynağı olarak adlandırması şaşırtıcı değildir. İzometrik bir kamera kullansalar da, perspektif kullanan diğer oyunlardan “belki başka bir yöne gitmeliyiz” diye düşündüler.

Aşağıda geliştiricilerin IGN portalında paylaştığı yeni video özetlenmiştir.

– Düşünceli ve taktiksel bir savaş, sağlık ve dayanıklılık çubukları ile.
– Amacımız, geleneksel ARPG’lerden daha az spam olmasını sağlamaktır.
– Patronlarla savaşlar.
– Geniş silah seçeneği (hançerler, çekiçler, yaylar ve daha fazlası).
– Her benzersiz silahın farklı özellikleri ve büyüleri vardır.
– Her silahın farklı runları vardır, kombinasyonları açar.
– BOTW tarzında yemek pişirin iyileşmek için.
– Mana yerine, savaşta daha iyi performans göstermek için artan bir konsantrasyon göstergesi vardır.
– Her sınıf özel yetenekleri için konsantrasyon kullanır.