Kaçak: Sony, Destiny 2’nin gelişimini engelleyen “açgözlü” Bungie yönetiminden memnun değil

Kaçak: Sony, Destiny 2’nin gelişimini engelleyen “açgözlü” Bungie yönetiminden memnun değil

2022 yılında Japon devi Sony, oyun bölümünü Bungie gibi büyük bir şirketle resmi olarak genişletti. PlayStation markası, Bungie stüdyosunun Destiny franchise’ını ve gelecekteki tüm projelerini elde etti, bunlar beklenmedik bir şekilde tehlikeye girdi. Yakın zamanda sızdırılan bilgilere göre Sony yönetimi ile Bungie arasında gerçek bir çatışma patlak verdi ve bu çatışmanın sonucu, geliştirici ekibinde ciddi değişikliklere yol açabilir.

Destiny 2 hayran topluluğunda tanınan içerik oluşturucu Aztecross, Bungie’deki bir çalışanın anonim bir mektubunu paylaştı. Bu mektup, stüdyonun içindeki büyük çatışmayı açıklığa kavuşturuyor. Sony yönetiminin şu anda stüdyonun mevcut yöneliminden oldukça memnuniyetsiz olduğu ortaya çıktı. Şirket, Bungie yönetimini aşırı “israfçılık” ve düşük verimlilikle suçluyor. Daha önce stüdyo, PlayStation ailesine hoş bir ek olarak tanımlandığında, şimdi bu, oyun bölümünün en zararlı bölümlerinden biri haline geldi, yöneticiler bile ilerleyen adımlar için bir plan oluşturamıyorlar.

“Bungie” Sony tarafından başarısız bir yatırım olarak görülüyor ve tartışılan stratejiler daha çok zararların telafi edilmesi üzerine odaklanıyor. Stüdyoda, işlerini ihmal eden ve stüdyonun gelişimine engel olan çok sayıda “israfçı” lider var.

– Anonim bir geliştiricinin mektubunda belirtildiği gibi.

Sony’nin iç değerlendirmesi, Bungie’de yetenekli oyun tasarımcıları ve yüksek nitelikli geliştiricilerin çalıştığını gösterdi, ancak yerel yöneticilerin beceriksizliği nedeniyle bu potansiyelin sınırlı olduğu. Şirket, liderlik pozisyonlarını azaltacak ve daha etkili yöneticiler atayacak sert bir yeniden yapılanma yapmayı planlıyor.

Sony yönetimi, Destiny 2’yi geliştirmeyi ve oyuncular için daha anlaşılır bir güncelleme modeli sunmayı hedefliyor. Stüdyonun geliştirme projelerinde, çıkış sonrası potansiyel gelişim yerine yaratıcılık ve benzersizlik tercih ediliyor. Görünüşe göre yakın zamanda Bungie’nin de çözülmezse daha çok lider kadroyu etkileyecek bir kesinti dalgası ile karşılaşması bekleniyor.