Ken Levine, BioShock’un yaratıcısı, Arkane Austin’ın eski çalışanlarını şirket kapatıldıktan sonra işe almak istiyor.

Ken Levine, BioShock’un yaratıcısı, Arkane Austin’ın eski çalışanlarını şirket kapatıldıktan sonra işe almak istiyor.

Ken Levine, BioShock, BioShock Infinite ve yakında çıkacak olan Judas’ın yaratıcısı, son zamanlarda Arkane Austin’de işlerini kaybeden geliştiricileri işe almak istediğini belirtti. Son 24 saat içinde Xbox, Arkane Austin’i kapatma kararı aldığını ve bu harcamaları başka projelere yönlendirmeyi planladığını açıkladı. Şimdi Levine, bu karanlık durumda bir pozitif nokta bulmaya çalışarak, eski Arkane yeteneklerinden bazılarını işe almayı hedefliyor.

Son yaptığı seri tweetlerde Levine, Ghost Story Games stüdyosundaki Judas üzerinde çalışmak üzere eski Arkane geliştiricilerini işe almak istediğini doğrudan belirtti. Eğer ilgileniyorlarsa, Levine’a belirli “yetenek setine” sahip olanların doğrudan kendisiyle iletişime geçmelerini istedi. Başka bir yerde, Dishonored ve Prey’in iki favori franshizleri olduğunu belirtti. Prey: Mooncrash’ı ise belki de şimdiye kadar oynadığı en iyi DLC olarak övdü.

Arkane Studios – tüm zamanların en sevdiğim iki oyun serisinin yaratıcısı, Prey ve Dishonored. Austin’deki stüdyonun kapanmasını üzücü ve sinir bozucu buluyorum, ama bu türün meşalesini canlı ve parlak tutmak isteyen kararlı bir geliştirici grubu bulunuyor.

Genel olarak, Arkane’ın geçmişteki oyunları sıklıkla BioShock serisiyle karşılaştırılmıştır, çünkü hepsi etkileyici simülasyon türüne aittir. Bu nedenle, önceki şekilde Arkane’de çalışmış olan birçok kişinin bu fırsattan yararlanmayı düşündüğü görünüyor. Kendisi henüz Ghost Story Games’e önceki Arkane üyelerinden kimseyi işe alıp almadığını onaylamadı, ancak sonuçta bu durumun her iki tarafı da memnun edeceğini umuyoruz.

Judas’ın kendisi hakkında, Ghost Story Games’den ilk proje ne zaman ortaya çıkacak henüz bilinmiyor. Ancak son aylarda Judas’ın fragmanları ve gazetecilerin önizlemelerinde daha sık göründüğü göz önüne alındığında, lansmanının yaklaşmakta olduğu düşünülebilir. Oyun raflardaki yerini alsa da, PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC platformları için çıkacağı kesindir.