Suicide Squad’in erken erişim başlamasından sonra iade taleplerine ilişkin arama sorguları% 791 arttı.

Suicide Squad’in erken erişim başlamasından sonra iade taleplerine ilişkin arama sorguları% 791 arttı.

Rocksteady Studios tarafından geliştirilen ve Batman Arkham serisi ile tanınan oyun olan Suicide Squad: Kill the Justice League bu hafta erken erişimde piyasaya sürüldü.

Oyunun tanıtımıyla birlikte tartışmalar artmaya başladı. Oyunun piyasaya sürülmeden önce oynanış ve hikaye unsurlarının sızdırılması, oyunun yönelimine tekrar şüpheyle yaklaşmasına neden oldu. Daha sonra IGN ve diğer büyük yayınlar oyunun önizlemesini yayınladı ve neredeyse tamamen olumsuz bir tonla yorum yaptılar, ki bu tür yayınlarda nadiren görülür. “Bize hoş gelmedi” diyen IGN temsilcileri, Warner Bros’un intikamı olarak basın kopyalarına erişimlerini reddetti.

Oyunun erken erişimine başladığı günden itibaren bir dizi sorunla karşılaşıldı ve oyun sunucuları birkaç kez tamamen kapatıldı. Erken erişim hakkı elde etmek için Suicide Squad: Kill the Justice League Deluxe Edition’ı satın almanız gerekiyor, ki bu da absürt bir şekilde 100 dolar fiyat etiketine sahip. Bu durumda Deluxe Edition’ın bir avantajı uzun süren teknik bakım nedeniyle artık erişilebilir değil. Dahası, erken erişim hatasının oyunun finalini tamamen sızdırdığı ve kullanıcıların çok memnun olmadığı ortaya çıktı.

Windows Central’ın belirttiğine göre, analitik şirketi McLuck, Suicide Squad’ın sorunlu piyasaya sürülmesinin ardından “Suicide Squad” için para iadesi taleplerinde %791’lik bir artış yaşandığını açıkladı.

PS5, Xbox Series X/S ve PC kullanıcıları için standart sürümler 2 Şubat’ta mevcut olacak.