Koreli geliştiriciler başlangıçta Stellar Blade’i daha küçük yapmayı planlıyordu

Koreli geliştiriciler başlangıçta Stellar Blade’i daha küçük yapmayı planlıyordu

Daha önce sizlere, Sony’nin aktif olarak yer aldığı iddialı bir hack and slash oyunu olan Stellar Blade’in geliştirilmesi hakkında detaylardan bahsetmiştik. O zaman oyuna dair henüz açıklanmamış birçok ilginç detay olduğu anlaşıldı. Fransız gazeteci Julien Chièze, Shift Up stüdyosunun proje geliştiricileriyle bizzat görüşme fırsatı buldu ve taze detayları paylaştı.

Koreli geliştiriciler, gazeteciyle yaptıkları görüşmede, Stellar Blade’in ilk resmi duyurusundan bu yana oyunun hikayesi ve karakterlerinin aynı kaldığını belirtti. Bir süre projenin tamamen revize edildiği söylentileri dolaştı, ancak stüdyo bu iddiayı kesin bir dille yalanladı. Shift Up’tan gelen yetkililere göre, ekip tarafından beş yıl önce oyunun finali ve genel anlatı yapısı hazırdı. Bu unsurlar neredeyse hiç değişmedi, ancak oyunun kendisinin ölçeği farklı.

Ortaya çıkan gerçek şu ki, Stellar Blade başlangıçta çok daha küçük ölçekte, lineer seviyeler ve daha az içerikle planlanmıştı. Sony’den gelen destek ve teaser fragmanlara olumlu tepkiler sayesinde, ekip oyunun hacmini artırmaya karar verdi. Şimdi Stellar Blade yaklaşık 20 benzersiz patrona sahip, boyutları insan boyundan colossus’a kadar değişen.

Stellar Blade’in PS5 için çıkış tarihi 26 Nisan’da olacak. PC için action versiyonunun bu yıl daha sonra piyasaya sürülmesi planlanıyor.