Korona Virüsü, Riot Gamesin MSI 2020 Planlarının Ertelenmesine Neden Oldu

Korona Virüsü, Riot Gamesin MSI 2020 Planlarının Ertelenmesine Neden Oldu

 2020 MSI etkinliği ile yılın en büyük ikinci etkinliğini yapmak isteyen Riot Games'in planları Corona salgını nedeniyle ertelendi. League of Legends MSI 2020 ile ilgili planların değiştiği etkinliğin üzerine Riot’un Uluslararası Espor Başkanı John Needham yayımladığı açıklamaya göre, özellile oyunun en popüler takımlarının yer aldığı iki bölge de bulunan  Çin ve Güney Kore’yi etkisi altına alan Corona virüsü nedeniyle ertelendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bir çoğunuzun MSI 2020 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istediğinin farkındayım ve bunları paylaşmayı biz de çok istiyoruz. Ne var ki dünyanın dört bir yanındaki çeşitli ülkeler COVID-19 veya diğer adıyla Korona Virüsü ile mücadele ederken biz de planlarımızda düzenlemeye gidip MSI 2020'nin zaman ve mekanını duyurmayı biraz ertelemek zorunda kaldık. Etkinliği gerçekleştirme kararlılığımız sürse de her şeyden önce oyuncu ve seyirci sağlığıyla güvenliğine önem veriyoruz. Rekabet bütünlüğü ise bu önceliği çok yakından izliyor.” 

 

Riot’un Uluslararası Espor Başkanı John Needham, Riot Games'in bu yıl MSI'ı düzenleme kararının olduğunu fakat önemli olan oyuncuların ve izlemeye gelen seyircilerin sağlığı olduğunu belirtti.

 Corona virüsü nedeniyle Riot Games daha öncesinde birçok önlem almıştı fakat Needham'ın yaptığı açıklamaya göre etkinliğin ertelendiği kesin olarak netleşti. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan virüs nedeniyle Çin'de ligler henüz ikinci haftada ertelenme kararı alınmıştı. Bu ertelenmenin Mayıs ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Etkinliğin gecikme durumu Nisan ayına kadar devam ederse, ligde uluslararası etkinliğe katılmaya yetecek oyun tamamlanamayacak. Bu nedenle LPL takımlarının etkinliğe katılamama gibi durumda söz konusu. Riot’un Uluslararası Espor Başkanı John Needham, Riot'un mümkün olduğunca kısa bir sürede MSI 2020 ile ilgili yeni bir açıklama yapacağını belirtti.