Kripto Para Hackerları Bilgisayarınızı YouTube Üzerinden Madencilik için Kullanıyorlar

Kripto Para Hackerları Bilgisayarınızı YouTube Üzerinden Madencilik için Kullanıyorlar

Kripto Para Korsanları, YouTube Üzerinden Bilgisayarlarımızı Madencilik İçin Kullanıyorlar

Kripto Para Korsanları, YouTube Üzerinden Bilgisayarlarımızı Madencilik İçin Kullanıyorlar

Geçen hafta, Google’a ait video web sitesinin kullanıcıları YouTube‘daki reklamların izlenmesinin anti-virüs yazılımını tetiklediğini bildirdiği zaman bu sorunun ışığa çıktığına inanılıyor.

Reklamların, gizlice ziyaretçilerin bilgisayarlarının merkezi işlem birimlerinin yüzde 80’ini anonim bilgisayar korsanlarının kripto para birimlerinde kullanmasıyla malware saldırısı gibi davranan CoinHive adında bir maden kodu içerdiği bulundu.

Kripto para birimleri için para ticaretin yanı sıra çevrimiçi paranın yeni coinleri dijital olarak da çıkarılabilir.

Bununla birlikte, para madenciliği çok fazla bilgisayar gücü tüketiyor ve hackerlar, diğer bilgisayarlardan kendi adına para toplamak için elektrik çalmaya başladı.

Google, dijital para birimlerini aramaya çalışanlar tarafından kullanılan herhangi bir kötü amaçlı yazılım için reklamcılık hizmetlerinin yakından izlendiğini açıkladı.

Google‘ın sözcüsü şöyle dedi: “Politikalarımızı, yeni tehditler ortaya çıktıkça güncellediğimiz platformlarımızda çok katmanlı bir algılama sistemi vasıtasıyla uyguluyoruz. Bu durumda, reklamlar iki saatten daha kısa sürede engellendi ve kötü niyetli olanlar platformlarımızdan çabucak kaldırıldı.”

Bir anti-virüs sağlayıcısı olan Trend Micro, siber saldırıları analiz etti ve en çok risk altında olan ülkeleri bu durumdan kurtarmayı başardı. Web sitelerinde yayınlanan bir blogda, sistemlerinin etkilenen ülkeler arasında Japonya, Fransa, Tayvan, İtalya ve İspanya olduğunu bildirdiğini söylediler. Ayrıca şunu da eklediler; “Bulgularımızı zaten Google’a açıklamış bulunmaktayız. 24 Ocak tarihinde Coinhive madenci sayısının yaklaşık % 285 oranında arttığını tespit ettik. 18 Ocak’ta beş kötü amaçlı alanın trafiğinde artış görmeye başladık. Ağ trafiğini yakından inceledikten sonra trafiğin DoubleClick reklamlarından geldiğini keşfettik.”

Son 12 ay içinde bitcoin, ripple ve ethereum gibi kripto para birimlerinin popülaritesi arttıkça, para birimini aramaya çalışan insanların sayısı da arttı. Buna karşılık, dijital para birimlerini araştıran insanların artması, siber saldırılarda artışa neden oldu.

Kaynak: 1