Kripto Uzmanları: 2018’de Bitcoin 50.000 Dolar Olacak

Kripto Uzmanları: 2018’de Bitcoin 50.000 Dolar Olacak

2018’de Bitcoin 50.000 Dolar Olacak

2018'de Bitcoin 50.000 Dolar Olacak

Bir kaç günün ardından Kasım ayından bu yana ilk defa Bitcoin (BTC)’nin 7000 doların altına düştüğü bu hafta, kripto uzmanları genel bir boğa durumu öngördüler. Uzmanlar, CNBC’ye bugün 7 Şubat tarihinde tüm kripto para birimlerinin toplam pazar payının 1 trilyona ulaşabileceğini ve BTC‘nin kendisinin bu yıl sonuna kadar 50.000 doları bulabileceğini söyledi.

Avrupa’nın ilk Blockchain tabanlı inkübatörü Outlier Ventures’ın CEO’su Jamie Burke, CNBC’ye verdiği demeçte, boğa durumunun piyasa geneline oturmasıyla devam edeceğini söyledi:

“Bu kripto kışından önce neredeyse trilyon dolarlık bir değere ulaşan potansiyelin, uygun piyasa temellerine daha fazla odaklandığı zaman Şubat ayından sonra piyasanın muhtemelen boğa durumu yönünde ilerleyeceğine inanıyoruz.”

Gatecoin’deki APAC işinin başında bulunan Thomas Glucksmann, düzenleme, kurumsal sermayenin getirilmesi ve Lightning Network gibi teknolojik gelişmelerin artan kripto fiyatları üzerinde başlıca faktörler olduğunu görüyor. CNBC’ye e-posta yoluyla şunları söyledi:

“Bitoin’in Aralık ayına kadar 50.000 doları zorladığını görmemek için hiçbir sebebi yok.”

Nisan 2017’de BTC 1.300 dolara ulaştığında Glucksmann, fiyat atlaması ile ABD Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonunun (SEC) Winklevoss ikizleri Bitcoin ETF teklifinin aylık incelemesinin başlangıcı arasındaki bağlantı hakkında yorum yapmıştı.

Ortak SEC ve Commodity Futures Trading Komisyonu (CFTC) duruşmaları 6 Şubat yani dün kripto para birimi alanındaki rolleriyle ilgili olarak pazarın bugün yani 7 Şubat itibarıyla önemli ölçüde gerilemesine neden olmuş olabilir.

Glucksmann ayrıca; BTC fiyatı, CBOE’nin vadeli işlemlerinin başlatılmasından sonra Aralık 2017’de 16.800 dolara kadar yükseldiğinde ileride piyasanın büyümesinde olası bir unsurun kripto para birimine dayalı bir ETF’nin piyasaya sürülebileceğini de yazdı:

“Boğalara muhtemel bir iştah açıcı ya da iyileştirme için katalizör; büyük bir borsada listelenen başka bir kripto para birimi destekli enstrümanın serbest bırakılması olacaktır. Bu yolda birkaç aday var, sadece bir zaman meselemiz var. Bu da kripto para birimi desteğiyle (exchange-tradeed fund) ETF’yi destekliyor.”

Hercules Tech’in CEO’su Mick Sherman’ın NBC’ye verdiği demeçte; IOTA, NEO ve Ethereum gibi yardımcı programlar da önümüzdeki aylarda izlenmesi gereken bir şey dedi:

“Çalışan bir platforma ve hem bir blok zincirine hem de kendi tokenlerine ihtiyaç duyan açık bir gerekçeye sahip araç tokenlerin ve varlıkların bu sene değer kazanma ihtimali daha yüksektir.”

CNBC CryptoTrader’ın sunucusu Ran Neuner, Bitcoin’in 2018 sonunda 50.000 doları bulacağını öngören tweet attı:

Kaynak: 1