Oyuncular, PC’ye geçtikten sonra konsollara geri dönmek istiyorlar mı?

Oyuncular, PC’ye geçtikten sonra konsollara geri dönmek istiyorlar mı?

Reddit’de Clear_Professor_5313 adlı kullanıcı, diğer oyuncuların konsoldan bilgisayara ve tersine geçiş deneyimlerini paylaşmasını istedi. Oyuncu bir bilgisayar satın almayı planlıyor ve bu harcamaları haklı çıkarmak için yakın gelecekte oyun oynamayı daha çok bilgisayarda, konsollarda değil yapmayı istiyor. Clear_Professor_5313 zamanla konsollara dönemeyeceğinden endişeleniyor.

Yorumcuların pek çoğu, konsolların bilgisayarlardan daha iyi olduğunu düşünmedi. milky_toast adlı oyuncu, sadece konsolların oyun oynarken olağanüstü konfor sağlayabildiğinde ısrar etti.

“Konsollarla kanepe üzerinde oynamak hala en iyisi. Evet, bilgisayar da oturma odasında kullanılabilir, ancak konsol bu konuda kesinlikle daha şık ve rahat. Daha büyük bir konfor için biraz daha kötü grafikleri göze alabilirim,” dedi milky_toast.

Kullanıcı, normal bir oyun için bilgisayarın uzun süre ayarlanması ve program sorunlarıyla uğraşılması gerektiğini; gereksiz karmaşayı önlemek istediğini belirtti. Yorumlarda, bir dizi kullanıcının kanepe üzerinde PC’de de rahatlıkla oynayabileceğini; örneğin, bir oyun kumandası veya kablosuz klavye ve fare kullanarak, denildi.

Birçok kullanıcı, uzun zamandır PC’ye geçtiklerini ve konsolları hiç hatırlamadıklarını paylaştı. Diğerleri, PlayStation ve Xbox’un özel oyunlarını PC’ye taşımaya başladıkları son yıllarda konsollardan uzaklaşmaya başladıklarını söyledi.

“Yaklaşık 22 yıl önce [konsollardan bilgisayara geçtim]. Asla geri dönmek istemedim. Bilgisayar, “donanım” yatırımında bulunulduğunda en iyi deneyimleri sağlar,” dedi SSXAnubis;
“Konsolları eleştirmek istemem, endüstride rol oynadılar, ama bence çok fazla kısıtlama var. PC portlarının kalitesiz olmasını tercih ederim, modlama ve ayarların potansiyeli göz önüne alındığında, konsollara geri dönmesem de. Ancak konsollara haklarını vermek gerekirse, hala kumandırı fare ve klavye tercih ederim,” dedi Alimated;
“Nintendo 64’ten Xbox 360’a kadar konsol oyuncusuydum. 2012’de kendi bilgisayarımı oluşturdum ve o zamandan beri sadece üç konsolum kaldı – PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch. Şimdi sadece PC ve Switch’im var. <...> Nadiren konsolları kullanırdım, sadece bazı özel oyunlar için. Şimdi Sony ve Microsoft, özel oyunlarını PC’ye taşıyor ve ben PlayStation veya Xbox almaya neden bir neden göremiyorum,” dedi PionerRaptor;
“Bir PC’ye, bir Nintendo Switch’e ve bir PlayStation 5’e sahibim. PC ve Switch’i düzenli olarak kullanıyorum, ancak PS5’te sadece birkaç yıl boyunca ve sadece üç oyunla oynadım – Ghost of Tsushima, The Last of Us: Part 2 ve God of War Ragnarock. Sony ileride tüm oyunlarını PC’ye taşırsa PlayStation veya Xbox almak için bir neden göremiyorum, eğer iyi bir PC varsa,” dedi TheSchneid.

Bazı kullanıcılar, hem PC’yi hem de konsolları destekleyen görüşlerini dile getirdi. Oyuncular, farklı platformların farklı oyun türleri ve oyun tarzları için mükemmel olduğunu düşündükleri için neden mutlaka tek bir şey seçilmesi gerektiğini anlamadıklarını belirtti.

“Benim her ikisi de var, onları [PC ve konsolları] farklı nedenlerle seviyorum,” dedi EughCentral;
“Neden ya/veya olmalı? PC’yi topluyorsunuz, dini bir mezhebe dönüşmüyorsunuz ki, mürtedleri öldürür,” dedi DistortedReflector;
“PC ve PlayStation 5’i yaklaşık %50’ye hemen hemen aynı şekilde kullanıyorum. Tek kişilik aksiyon ve RPG’ler için konsolları tercih ediyorum, ancak strateji, MMO ve Valorant ve CS2 tarzı rekabetçi oyunları PC’de oynamayı seviyorum. Bilgisayar, mod desteğiyle daha çekici,” dedi retro_owo;
“Strateji, nişancı ve hızlı tempolu oyunlar için PC kullanıyorum. Konsolları ise hikaye odaklı, sıra tabanlı ve kart oyunları için saklıyorum. Bir masa başında otururken kesit sahneler izlemeyi sevmiyorum. Ancak, yatarken büyük ekranda rahatlayarak farklı oluyor,” dedi atlasfailed11.

2024 yılının sonunda Microsoft’un, özel oyunlarını diğer platformlarda da piyasaya süreceği bilindi. Buna göre, PlayStation 5’te Hi-Fi RUSH (19 Mart), Grounded (16 Nisan) ve Sea of Thieves (30 Nisan) gibi oyunlar yayınlanacak. Obsidian Entertainment’tan Pentiment adlı macera oyununu zaten PS5, PS4 ve Nintendo Switch’e taşımışlardı.