Ktnlhu’yu şanlı! Korkunç bir şehir kurma simülasyonu olan Worshippers of Cthulhu’nun duyurusu yapıldı.

Ktnlhu’yu şanlı! Korkunç bir şehir kurma simülasyonu olan Worshippers of Cthulhu’nun duyurusu yapıldı.

Polonya stüdyosu Crazy Goat Games, gelecek oyunlarının ilk fragmanını tanıttı. Oyun sunumu Future Games Show Bahar 2024 sırasında, yazar H.P. Lovecraft tarafından yaratılan büyük tanrısına sunulan duaların nasıl görüneceğini gördük.

Worshippers of Cthulhu adlı şehir kurma simülatöründe, bir kült liderinin rolünü üstlenerek ona tapınanların kaderini belirlememiz gerekecek. Oyun sırasında sadece karanlık ritüeller gerçekleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda güçlü Cthulhu’nun şanına şehirlerin doğru gelişimini sağlamak da bizim sorumluluğumuz olacak.

Geliştiricilerin açıklamasına göre, yerleşimlerimizi çok sayıda adada inşa edip geliştireceğiz. Üretim yönetimi de sorumluluklarımıza dahil olacak.

Karanlık ritüeller sayesinde, Lovecraft tarafından hayal edilen diğer varlıklarla iletişime geçeceğiz. Bu sayede, ileriye gitmek için gerekli olan gizli bilgiler ve doğaüstü lütufları elde edeceğiz.

Worshippers of Cthulhu dünyası ayrıca inançsızlarla da dolacak (sonuçta kurban edilecek birileri olması gerekiyor), ancak onları “dönüştürme” şansımız olacak. Ayrıca, şehirlerin gelişimi için gerekli olan hammaddenin bir kaynağı olarak da ortaya çıkacaklar.

Crazy Goat Games’in oyununun piyasaya ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Beklentiler, 2024 yılında Steam’de erken erişimde piyasaya çıkacağı yönünde. Ayrıca, oyun Epic Games Store platformunda da yer alacak.