Kült olan Silent Hill 2’nin film uyarlaması “Sessiz Tepelere Dönüş” filminin bütçesi açıklandı

Kült olan Silent Hill 2’nin film uyarlaması “Sessiz Tepelere Dönüş” filminin bütçesi açıklandı

Yakında büyük sinema ekranlarında ünlü korku serisi Silent Hill’in bir başka sinema uyarlaması daha gösterime girecek. Bu sefer uyarlanmanın orijinal kaynağa sadık kalacağı ve serinin en iyi bölümlerinden biri olan Silent Hill 2’nin hikayesini takip edeceği söyleniyor. Filmin “Silent Hill’e Dönüş” adı altında ne kadar başarılı olacağı henüz belirsiz, ancak açıklanan bütçe umut verici.

“Silent Hill’e Dönüş” eski bir korku filmi uyarlaması olmasına ve film türünün bir korku filmi olmasına rağmen oldukça yüksek bir bütçeye sahiptir. Filmin yapımcıları tarafından açıklanan bilgilere göre, film yapımı için 40 milyondan fazla dolar harcanmış. Bu rakamın reklam kampanyası hariç çekim ve sinema üretim maliyetlerini kapsadığı önemlidir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, orijinal Silent Hill uyarlamasının bütçesi neredeyse aynıydı – reklam dahil 50 milyon dolar.

Filmin yönetmenliğini ilk Silent Hill filminde de bulunan Christophe Gans yapıyor. Başrollerde Jeremy Irvine ve Hanna Emily Anderson’a James ve Mary Sunderland’ı oynamak düştü. Filmin prömiyeri bu yılın sonuna kadar bekleniyor, belki de film Silent Hill 2’nin yeniden yapımının yayınlanışına denk gelebilir.