“Kutu Artık Gerekli Değil”: Xbox Hayranları Konsollarını Satıyor ve PS5’e Geçiyor

“Kutu Artık Gerekli Değil”: Xbox Hayranları Konsollarını Satıyor ve PS5’e Geçiyor

Microsoft şirketi ve oyun bölümü Xbox, uzun bir aradan sonra 2023 yılında bir kar açıkladı. Yeni yıla Xbox Developer Direct 2024’te yapılan büyük çaplı tanıtımlar ve duyurularla başladılar. Bu faktörler eski efsanevi oyun şirketinin geri dönüşünü işaret ediyor gibi görünüyordu ve hayranları için gerçek umut veriyordu. Ancak gerçeklik çok farklıydı. Son dedikoduların ardından, hatta sadık hayranlar bile PS5’e geçmeye hazır durumdalar.

Son sızıntılar, Xbox’un yakın zamanda Xbox Series ve PC dışındaki diğer platformlara oyunlarını piyasaya sürmeye başlayacağını gösteriyor. En azından birkaç saygın içeriden bilgi sahibi, Hellblade 2, Starfield ve beklenen Indiana Jones and the Great Circle’ın PlayStation 5 için piyasaya sürüleceğini söyledi. Buna resmi bir onay olmamakla birlikte, birçok gazeteci ve analist, Xbox’un kendi projelerini rakip konsollarda bir gün piyasaya süreceğini de tahmin ediyor.

Bu nedenle, Xbox’a bağlılıklarını hala Xbox One dönemlerinden beri sürdüren birçok hayran, bu platformdan vazgeçmeye karar verdi. Sosyal medya ve forumlardaki birçok kullanıcı, Xbox’larını satıp bir PS5 almayı ciddi şekilde düşündüklerini iddia ediyor. Onlara göre, Sony’nin konsolu şu anda ve gelecekte sıradan olarak daha fazla ilginç oyun projesi sunabilir. Xbox oyunları PS5’te çıkarsa, oyuncular için “hiçbir özel şeyin olmadığı bir kutuda kalmak anlamsız” diye düşünüyorlar.