League of Legends ve Valorant, Epic Games Store'a Geldi

League of Legends ve Valorant, Epic Games Store'a Geldi

Riot Games'in geliştirdiği her iki oyunun yanı sıra Teamfight Tactics ve Legends of Runeterra oyunları da Epic Games Store’dan ücretsiz bir şekilde indirilebileceği açıklandı. 

Riot Games'in dijital oyun mağazasına eklenen başarılı çalışmalarını oynayabilmek için yeni bir Riot Client gerekiyor. İddiaya göre ücretsiz oyunlardan biri indirilirse yeni bir istemci yüklenecek ve bu oyunlara doğrudan erişim sağlanacak ve böylece büyük bir oyuncu kitlesi oluşturulmak hedefleniyor. 

Bunun için yakın zamanda duyurulan yeni Riot istemcisini kurmak gerekiyor. Ancak oyunu Epic'in uygulaması veya masaüstü kısayolu üzerinden de başlatabilirsiniz. Halihazırda bu oyunları oynayanlar mevcut hesapları ile giriş yapabilecek ve arkadaş listelerine erişebilecekler. 

Epic Games Store, yenilikleri ve neredeyse her hafta ücretsiz olarak dağıttığı oyunlarla dikkat çekmeyi ve rakiplerinin seviyesine ulaşmayı başardı. Epic Games ile Riot Games arasındaki anlaşma, birçok oyuncuyu memnun edebilecek düzeyde. Bu yeni iş birliğine göre Riot Games oyunları da Epic Games Store'dan temin edilebiliyor ve oyunu indirirken Riot istemcisini de indirmeniz gerekiyor. 

Paylaşılan bilgilere göre eski oyuncular mevcut hesaplarına giriş yapmaya ve mevcut arkadaş listelerini kullanmaya devam edebilecekler. Bu ayın başlarında, dünyadaki tüm oyuncular yeni Riot istemcisini kullanabilir.