Senua’s Saga: Hellblade 2’deki Savaş Sahnesi Tamamen Hareket Yakalama Yöntemiyle Yapılmıştır

Senua’s Saga: Hellblade 2’deki Savaş Sahnesi Tamamen Hareket Yakalama Yöntemiyle Yapılmıştır

Orijinal Hellblade birçok övgü aldı – psikolojik sağlık sorunlarını gerçekçi bir şekilde yansıtması, etkileyici hikayesi ve bazı teknik başarılar gibi birçok özellik yönünden beğenildi. Ancak oyun eleştirilere maruz kalan alanlardan biri de dövüş mekanikleri gibi görünüyor. Ninja Theory’nin geliştirdiği Senua’s Saga: Hellblade 2 için geliştiricilerin bazı önemli iyileştirmeler yapmayı planladığı görülüyor, ancak genel dövüş tarzının aynı kalacağı belirtiliyor.

Son Xbox Wire makalesinde, bu iyileştirmelerin bazılarının ne olacağına dair yeni detaylar bulunmaktadır. Bu iyileştirmelerin en dikkat çekeni, Hellblade 2’deki dövüş sahnelerinin tamamen hareket yakalama ile yapılacak olmasıdır. Bu, ana karakter Senua’nın ve düşmanlarının savaş sırasındaki hareketlerinin tamamen gerçek aktör performanslarına dayanacağı anlamına gelir, sadece saf animasyona dayanmayacaktır.

“Eğer tüm bu hareketler – koşma, tırmanma, dövüş – hareket yakalama yoluyla elde edilirse, gerçekçi performansa dayanacaktır,” diyen Ninja Theory stüdyo başkanı Dom Matthews. “Bu tutarlı ve gerçekçi görünecek.”

Dövüşün yolculuğun bir parçası haline gelmesi ana hedefimizdi

Ayrıca, Ninja Theory, oyun içindeki tüm dövüş çatışmalarını sadece tek bir rakip üzerinde yoğunlaştırmaya karar verdi. Yönetmen Ben Macon’un GamesRadar ile yaptığı röportajda “Birbirine yakın dövüşleri tercih ettik çünkü Senua’nın her çatışmada bastırıldığını hissetmesini istiyoruz” dedi.

Senua’s Saga: Hellblade 2 Xbox Series X/S ve PC için 21 Mayıs’ta piyasaya çıkacak.