LSFG Büyük Güncelleme 2.0 Aldı – Program Herhangi Bir Oyunda ve Herhangi Bir GPU’da Kare Üretimine İzin Veriyor

LSFG Büyük Güncelleme 2.0 Aldı – Program Herhangi Bir Oyunda ve Herhangi Bir GPU’da Kare Üretimine İzin Veriyor

Bugün LSFG 2.0 sürümü yayınlandı – Herhangi bir oyunda ve herhangi bir GPU’da kare üreterek çerçeve kalitesini önemli ölçüde artıran bir program, büyük bir güncelleme aldı.

LSFG 1.0 zaten oldukça ilginç bir araçtı çünkü herhangi bir GPU’da ve herhangi bir oyunda, hatta emülatörlerde bile kare üretebiliyordu. Ancak programın ciddi bir kusuru vardı – kare üretimi sadece GPU’nun gerçek kare sayısını 60 FPS seviyesinde sağlayabildiği durumlarda düzgün çalışıyordu.

LSFG 2.0 için gereksinimler önemli ölçüde düşürüldü: kare üretimi artık 30-40 FPS ve 1080-1440p çözünürlükte bile çalışabilir hale getirildi. Ayrıca, ikinci versiyonda geliştiriciler kare üretim kalitesini önemli ölçüde artırarak, haleler, nesne kenarlarındaki bozulmalar ve bulanıklık gibi grafik artefaktlarını azalttılar. Bununla birlikte, bu GPU üzerindeki yükü artırdı, bu nedenle geliştiriciler daha az talepkar olan 1.1 alternatif sürümünü piyasaya sürdü – bu sürüm 2.0’dan daha az gereksinimli olmasına rağmen, görüntü kalitesini 1.0’dan daha iyi sağlamaktadır.

Portal DSO Gaming zaten LSFG 2.0’nin çalışmasını test etti: Yayın, LSFG 2.0 ile kare üretme kalitesi ve hızından oldukça memnun kaldı. Gazeteci, zamanında 1.0 sürümünden etkilenmediğini ancak 2.0’nin tamamen farklı olduğunu belirtiyor. Program, No Rest for the Wicked’da bile 30-40 karede iyi çalıştı. Tekken 8 ve Elden Ring’de LSFG 2.0, artefaktlar olmadan 60 başlangıç kare sayısında 120 FPS sağlayabildi ve bu oyunların pürüzsüzlüğünü önemli ölçüde artırdı. Ayrıca, Horizon: Forbidden West’te program, DLSS 3.0’dan daha iyi çalıştı.

GSO Gaming’e göre, LSFG 2.0 geliştiricilerin AMD Fluid Motion Frames (AFMF) için üstün ve çok daha kaliteli bir alternatif geliştirmeyi başardılar, bu nedenle her oyuncunun denemesi gereken bir programdır.