Dragon’s Dogma 2 Yönetmeni Dev Düşmanlar Hakkında: “1’e 1 Dövüşlerin Ötesine Geçen Oyun Oynama Fikirleriniz Olmalı”

Dragon’s Dogma 2 Yönetmeni Dev Düşmanlar Hakkında: “1’e 1 Dövüşlerin Ötesine Geçen Oyun Oynama Fikirleriniz Olmalı”

Dragon’s Dogma 2’nin önümüzdeki ay piyasaya sürülmesiyle yönetmen Hideaki Itsuno, Capcom ekibinin rol yapma oyunundaki büyük düşmanlarla mücadele edebilme şansı verdiğini paylaştı.

Orijinal Dragon’s Dogma, büyüleyici ve vahşi fantastik yaratıklarla dolu güzel bir fantezi dünyasında heyecan dolu bir macera sunuyordu. Dragon’s Dogma 2’nin yakın zamanda yapılan sunumundan gördüğümüz kadarıyla Capcom, devam oyununu bu ilk oyunu heyecan verici yapan her şeyi alıp onu daha büyük ve daha iyi yapma hedefinde: haritası orijinalin dört katı, ve düşmanlar kahramanımız ve onun neşeli piyon grubundan yüksektedir.

Bu büyük düşmanlarla savaşlar kesinlikle görselliği artırırken, Itsuno’nun PLAY dergisinin son sayısında tartıştığı gibi, onları oyuncuyu umutsuz bırakmadan nasıl uygulayacakları da büyük bir başarı gerektiriyor.

“Dev düşmanla savaşan oyuncu için oyun süreci tasarlamak çok zordur ve aynı zamanda ona denklik hissi vermek gerekir,” diyor Itsuno. “Bu yüzden basit bir birbirine rakip savaşın ötesinde oyun süreci fikirleriniz olmalıdır.

Birçok faktörü göz önünde bulunduruyoruz. Düşmanın davranış türünü, düşmanın görünüşüne göre tahmin edilebilecek veya beklenen davranışları, ne zaman oyuncunun düşmanın davranışı hakkında yargıda bulunabileceğini ve nasıl tepki vereceğine uygun sürenin ne olduğunu, düşmanın farklı davranış türlerinin sayısını içerir.”

Eğer hantal yaratıklarla savaşma fikri sizi endişelendiriyorsa ve mücadeleler için daha basit bir yaklaşım arıyorsanız, Itsuno’nun sınıf seçimine gelince bazı ipuçları var.

“Doğrudan çatışmada zorluk çeken oyunculara, bunun yerine büyüye dayalı bir meslek öneririm,” diyor.

Dragon’s Dogma 2’de karşılaşacağımız en ciddi rakiplerden bazılarını ve onlarla savaşma yaratıcı yaklaşımlarını gördük. Örneğin, bronz dev Talos, kafasında ve vücudunda büyüyen kristallere doğrudan zarar verilmediği sürece zarar görmemektedir. Dev düşmanı alt etme seçenekleri, yakındaki balistaları kullanma veya Shadow of the Colossus tarzında zayıf noktalara ulaşmak için sürünme gibi yöntemleri içerir. Ayrıca, Medusa’ya benzeyen, bulmacalara meyilli dev bir boss olan Sphinx var, ancak onunla karşılaşmadan oyunu tamamlayabilirsiniz.