MacBook Air M3 işlemci ünitesinin fan olmaması nedeniyle zirve ısı 114 dereceye ulaşabilir.

MacBook Air M3 işlemci ünitesinin fan olmaması nedeniyle zirve ısı 114 dereceye ulaşabilir.

Apple’ın M3 işlemcilerle donatılmış yeni MacBook Air dizüstü bilgisayarları, fan olmadan pasif soğutma sistemi sayesinde sessiz bir çalışma vaat etmesine rağmen, aşırı ısınma ve bu durumu önlemek için işlemci frekansının düşürülmesi sorunlarıyla karşılaşıyor. Sonuç olarak, MacBook Pro’ya kıyasla performansın düşük olduğu görülüyor; çünkü MacBook Pro daha etkili soğutma için bir fan ile donatılmış durumda. İç bileşenlerin sıcaklıkları, işlemci ve grafik işlemci gibi, oldukça yüksek değerlere ulaşıyor ve frekansın düşürülmesi nedeniyle performansta bir düşüşe neden olabilir.

Max Tech kanalında yeni MacBook Air’ın 15 inçlik modeli test edildi ve uzun süreli yük altında sıcaklığın 114°C’ye kadar çıktığı, grafik işlemcinin ise 102,9°C’ye kadar ısındığı tespit edildi. Bu durum işlemcinin frekansının düşmesine ve performansın MacBook Pro’ya kıyasla %33 azalmasına neden oluyor. Alüminyum kasası iyi bir ısı iletimi sağlarken, kullanıcı için oldukça 46°C’ye kadar sıcak hale gelebilir.

Termal pedlerin takılması durumu iyileştirmeye ve yüksek sıcaklıklarda daha uzun süreli çalışmayı sağlamaya yardımcı olabilir. Ancak, bu kullanıcıdan ekstra çaba gerektirebilir ve garantiyi ihlal edebilir.