Manor Lords, Steam’de en çok beklenen oyun haline geldi.

Manor Lords, Steam’de en çok beklenen oyun haline geldi.

Steam’deki en çok beklenen oyun hangisi? Manor Lords stratejisi, Valve platformundaki en istenen oyunlar listesinde birinci sıraya yükseldi. Slavic Magic oyunu birçok şey vaat ediyor ve başlatma zamanı çok uzak değil.

26 Nisan’da başlatılan tek bir geliştirici tarafından proje, Steam, GOG ve PC Game Pass’te erken erişim formatında sunulacak, bu yüzden zamanla yeni iyileştirmeleri içerecek.

Manor Lords deneyimi şehirlerin inşaatında kısıtlamalar olmamasını garanti etmek için yönlendirilmiştir, bu nedenle “ızgara veya yerleştirme kısıtlamaları yoktur“. Ticaret yollarının ve insanların hareketinin halkın refahı için önemli olduğu, endüstriyel bölgeler, çiftlikler, konut alanları ve benzersiz özelliklere sahip pazarların ortaya çıkmasına neden olduğu belirtiliyor.

Mevsimlerin dönüşü tarım ürünlerinin üretimini belirler, avlanma alanlarının ayrılması gerekir ve vergi toplama, topluma tüm hizmetleri sunmak için gereklidir. Üretim zincirleri şehir ekonomisinin temel unsuru olabilir, ancak insanların mutluluğundan daha yüksek bir değere sahip değillerdir. Ayrıca, ithalat ve ihracat arasındaki denge sürekli olarak yeniden gözden geçirilmelidir.

Genel olarak, Manor Lords sizi sürekli olarak genişletmeye yönlendirecek ve bunu yeni malzemelerin kazanımı veya tarım alanlarının genişlemesi yoluyla yapmanızı teşvik edecek, ancak bunu dikkatle yapmanız gerekir. Aşırı genişleme, geyiklerin bu bölgeden kaçmasına, toprağın verimliliğinin azalmasına ve ağaçların aşırı kesilmesinin yeni ahşap alımının imkanlarını ortadan kaldırmasına yol açacaktır.

Öte yandan, oyunda askeri stratejinin de önemli bir bileşeni vardır. Büyük hedefleri olan tek biz olmayacağız, bu yüzden savaş alanında hesaplaşmamız gerekecek ve bunun için askerleri eğitmek zorundayız. Başka bir seçenek ise vahşi paralı askerler kiralamaktır. Savaşlar gerçek zamanlı olarak gerçekleşir, bu nedenle birimlerin yorgunluğu, hava koşulları ve sahip oldukları ekipman gibi faktörler terazinin bir tarafına veya diğerine kaymasına neden olabilir.

Çarpışmada galip gelinse bile kayıplar o kadar büyük olabilir ki sonuçta şehir ekonomisi için zor bir yük haline gelebilir. Bu nedenle, her zaman kan dökülmesinden kaçınmayı sağlayan diplomatik ilişkilerin kurulma olasılığını göz önünde bulundurmalıyız.