Marvel Stüdyoları, kendini sıkıştırdığı “bataklıktan” çıkmaya hazırlanıyor: “Deadpool ve Wolverine” – Yeni bir yolun başlangıcı

Marvel Stüdyoları, kendini sıkıştırdığı “bataklıktan” çıkmaya hazırlanıyor: “Deadpool ve Wolverine” – Yeni bir yolun başlangıcı

“Sonsuzluk Efsanesi”nin tamamlanmasının ardından Marvel Stüdyoları tökezledi ve birkaç başarısız proje yayınladı. Şirketin ortağı Louis D’Esposito, süper kahraman franchise’ının içler acısı durumunu özellikle 2023 yılında çok iyi fark etti ve Empire’a şunları söyledi: “Bu zor zamanlardı.”

Neyse ki MCU bir mola yapacak, çünkü “Deadpool ve Wolverine” bu yıl sinemalarda gösterime girecek tek Marvel filmi olacak ve D’Esposito, bunun franchise’ın doğru rotasına geri dönmesine yardımcı olacağını düşünüyor. “Eğer sadece zirvede kalsaydık, bizimle olabilecek en kötü şey olurdu,” dedi. “Biraz zorlandık ama güçlenerek geri dönüyoruz.” Gelecekte MCU filmlerini ve dizilerini daha az görmemiz gerektiğini de belirtti. “Çok fazla yaparsanız biraz rahatlar gibi oluyorsunuz,” dedi D’Esposito. “Bunu artık yapmayacağız. Dersimizi aldık. Belki yılda iki üç film ve bir veya iki dizi, dört film ve dört dizi değil.” Bu, Disney CEO’su Bob Iger’ın yıllık Marvel projelerini azaltacağını söylediğiyle de örtüşüyor.

Marvel Stüdyoları’nın başkanı Kevin Feige de durumu farklı bir açıdan değerlendirmeye karar verdi ve “Daha rahat hissetmekten hoşlanıyorum. Şaşırtmak ve beklentileri aşmayı tercih ediyorum. Dolayısıyla görünüşe göre geçen yıl, mükemmel olmayan, bizi buna hazırladı.” dedi. “Deadpool ve Wolverine” filminin yönetmeni Sean Levy de sözlerini hafifletmedi ve ekledi: “Bazı son filmlerin dünyayı sarsamadığını bilmemek için gölgede yaşamak gerekiyor,” dedi. “İlginç bir zamana geldik. Ve kesinlikle başka bir şeyiz.”

Gerçekten, umutsuzluğa kapılan “Captain Marvel 2” ve diğer Disney projelerinin gişe başarısızlıklarının Marvel Stüdyoları’nın üst yönetiminde gerçekten uyanmalarına neden olacağı ve gelişme stratejisinin daha olumlu bir yönde değişeceğini ummak kalıyor.