Mass Effect: Andromeda çok oyunculu haritalar ücretsiz olacak

Mass Effect: Andromeda çok oyunculu haritalar ücretsiz olacak

BioWare, Ocak ayında Mass Effect: Andromeda’nın çok oyunculu bileşeninin Mass Effect 3’ten farklı olacağını söyledi. Mass Effect 3’ te tek oyunculu modundaki başarı çok oyuncuyla ilişkiliydi: Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmak için, bazı oyuncuların hem pratiklik hem de prensip olarak sakıncalı buldukları Savaş Varlıklarınızı en üst düzeye çıkaracak kadar çevrimiçi oynamak zorundaydınız. Fakat, Andromeda’da, çok oyunculu modun tek oyunculu mod üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.

Sadece, bir şey aynı kalacak. Mass Effect ‘ün yayın sonrası çok oyunculu haritaları tamamen ücretsiz olmuştu ve BioWare genel müdürü Aaryn Flynn Twitter’da Twitter’da Andromeda’nın da aynı şekilde ücretsiz olacağını söyledi.

BioWare, Andromeda’nın çok oyunculu bileşeninin nasıl çalışacağı konusunda çok fazla şey söylemedi, ancak yapımcı Fernando Melo kendi Twitter feed’inde karakter seçimi ve özelleştirme ekranlarının resimleri, yeni Prestige benzeri çok oyunculu bonus istatistikleri, Görevler ekranı ve çok oyunculu Strike Takımları hakkında büyük bir bilgiyi de içeren. Bazı bilgiler bırakıyor.

“Apex görevlerinde sizin yerine gönderdiğiniz NPC takımlarını işe alabilir / yükseltebilirsiniz. Başarılı olursanız, msn ödülleri alırsınız.” Gibi.

Melo’nun tek oyunculu ve çok oyunculu arasındaki bağlantı olarak tanımladığı görevler çok oyunculu modda alınabilir veya bir NPC “Strike Ekibi” ne atanabilir. Görevlere özgü ödüller her iki durumda da aynıdır, ancak bir görev tamamlandığında kendiniz çok oyunculu deneyim ve ganimet kazanırsınız, bunun yerine bir Strike Ekibine katılırsanız da NPC ekip üyelerine de deneyim kazandırır. Strike ekip üyeleri kendi benzersiz niteliklerine sahip olacaklar ve başarısız görevlerin sonucu olarak ölmeyecekler ama söz aramızda alandaki performanslarını etkileyecek negatif özelliklere sahip olup sürünecekler. 

Detaylar muhtemelen yakın bir gelecekte açığa çıkacak, ancak Melo, Strike Takımları’nın, Andromeda’nın görev sistemini herkese, hatta çok oyunculu oynayamayan ya da oynamak istemeyen kişilere bile açacağını söyledi.

Mass Effect: Andromeda Kuzey Amerika’da 21 Mart ve Avrupa’da 23 Mart’ta çıkıyor.