Medya: Geliştiriciler PS5 Pro ve tüm yeniliklerini görmek istemiyor

Medya: Geliştiriciler PS5 Pro ve tüm yeniliklerini görmek istemiyor
      

Resmi olarak PlayStation 5’in geliştirilmiş bir versiyonu bulunmamakla birlikte, güçlü konsolun teknik özelliklerine ilişkin sızıntılar ve içeriden bilgilerle dolu birçok dedikodu zaten internet üzerinde dolaşıyor. PS5 Pro’nun bu yıl duyurulması neredeyse garanti gibi gözüküyor ve bunun kısmen GDC 2024 konferansında büyük stüdyoların geliştiricilerine yapılan son anketle doğrulandığı belirtiliyor. Gameindustry yayınının muhabirleriyle yaptıkları görüşmede geliştiriciler, geliştirilmiş konsolun çok uzun olmayan bir süre içinde geleceğini doğruladılar, ancak bundan pek de memnun olmadıklarını belirttiler.

      

      

Çoğu geliştirici, medya temsilcilerine isimsiz olarak PS5 Pro ve herhangi başka bir konsolun piyasaya sürülmesini istemediklerini itiraf etti. Sadece mevcut cihazın güncellenmiş bir versiyonunun bile oyun geliştirme sürecinde birçok sorunu beraberinde getirdiği ve donanım optimizasyonu konusunun daha da karmaşık hale geldiği belirtiliyor. Steam Deck’in başarısını tekrarlamaya çalışan taşınabilir konsolların artmasının da durumu daha da kötüleştirdiği vurgulanıyor.

      

Geliştiricilere göre şu anda çoğu oyunun geliştirilmesi PC ve PS5 etrafında şekilleniyor. Bunlar öncelikli platformlar, hatta proje diğer konsolları destekleyecek şekilde geliştirilse bile. PS5 Pro’nun piyasaya sürülmesi optimizasyon sürecini ciddi şekilde karmaşık hale getirebilir ve endüstri için zor zamanlara ekstra çalışma yükü getirebilir. Ayrıca, anketlere katılan bazı programcılar teknik açıdan bile PS5 Pro’ya anlam veremediklerini belirtiyorlar, güç artışının beklenen sonucu getirmediğini düşünüyorlar.