Medya: Sony PSVR2 üretimini durdurdu.

Medya: Sony PSVR2 üretimini durdurdu.

Takasi Motizuki, Bloomberg’dan bildirdiğine göre, PlayStation VR2 kulaklık üretimi durduruldu, şirket şu anda satılmamış cihaz stoğunu temizlemeye çalışıyor ve şu anda, gazetenin anonim kaynaklarına göre, piyasaya 2 milyondan fazla cihaz sürüldü.

PlayStation VR2’nin piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yılda, kulaklık PS VR2 tedarikleri (satışlar değil) 2023’ün ilk çeyreğinde neredeyse 600.000’den 2023’ün dördüncü çeyreğinde yaklaşık 325.000’e düştü.

“VR ekipmanlarının yüksek fiyatı, yayılmasının önündeki ana engeldir,” diyor Bloomberg makalesinde alıntılanan Macquarie analisti Yijia Zhai. “Şu anda VR cihazları destekleyen sınırlı sayıda oyun var ve bu durum oyun oyuncularının VR ekipmanı satın almak için motivasyon eksikliğine yol açacak. Bu kısıtlı içeriğin arkasında yatan neden de vardır – VR oyun geliştirmenin maliyeti, normal oyunlardan çok daha yüksektir”.

Geçen ay PlayStation, daha geniş çaplı bir işten çıkarma programı çerçevesinde Londra stüdyosunun kapatılacağını duyurduktan sonra bu haber ortaya çıktı. Stüdyo, PlayStation VR1 için içerik üreten en verimli geliştiricilerden biriydi ve daha sonra sanal gerçeklikle ilgisi olmayan PS5 için çok oyunculu bir oyun üzerinde çalışmaya geçti.

Haberler o kadar da kötü değil: 2023-2028 döneminde VR pazarının yılda ortalama %31,5 büyümesi bekleniyor, özellikle Meta Quest 3 ve Apple Vision Pro gibi cihazlar sayesinde. Ayrıca, PlayStation yeni duyurduğu gibi PlayStation VR2’nin PC desteği üzerinde çalışıyor, bu da PS VR2 sahipleri için yeni bir kütüphane ve PC oyuncuları için pazardaki en işlevsel ve kullanıcı dostu VR kulaklıklardan biri olarak büyük potansiyel açacak.