Medya: Spyro ve Crash geliştirici Xbox ile yeni bir oyun yapmak için anlaşma yapacak

Medya: Spyro ve Crash geliştirici Xbox ile yeni bir oyun yapmak için anlaşma yapacak

Toys for Bob için yılın başlangıcı çok zor geçti. Crash Bandicoot 4 ve Spyro: Reignited Trilogy’yi yaratan stüdyo, 2024 yılının ilk birkaç ayında pek de iyi zamanlar geçirmedi. 80 kişi işten çıkarıldı, bir ofis kapatıldı ve ardından bağımsızlık ilanı yapıldı. Ve işte yeni haber: Microsoft ile anlaşma yapıldı.

Windows Central verilerine göre, stüdyo, yeni bir oyun yaratmak için Xbox ile işbirliği anlaşması yaptı. Yayına göre Xbox’tan Matt Booty, artık şirketlerin yeni bir projede birlikte çalışacağını çalışanlara bildirdi. Ancak henüz başka detaylar açıklanmış değil. Sadece Toys for Bob ile Activision arasındaki ilişkinin nasıl değişeceği hakkında.

“Önceki kaynaklar bana Toys for Bob kültürünün Activision’ın kurumsal kısıtlamalarıyla çok iyi uyuşmadığını ve Microsoft ile yapılan anlaşma kapsamında bağımsız bir şirket olarak ayrılmaktan memnun olduklarını söyledi. Başlangıçta ayrıldıklarında, Activision ve Xbox ile gelecekte çalışacaklarından emin olduklarını ve ortaklık olasılığını araştırdıklarını belirten bir açıklama yaptılar. Şimdi, bu görüşmelerin sonuç verdiği anlaşılıyor,” diyor Jez Corden.

Makalede ayrıca, bir kaynağın oyunun “diğer Toys for Bob oyunlarına benzer olacağını” vurguladığı belirtiliyor. Belki de Crash veya Spyro gibi değil, ancak benzer bir şey.

Oyun endüstrisi için yılın başlangıcı kasvetliydi. Toys for Bob, Ocak ayında işten çıkarmaların gerçekleştiği birçok şirketten sadece biri. Riot Games, Black Forest Games, Unity, Behaviour Interactive, CI Games, People Can Fly… 2023 yılında yaklaşık 9 bin işten çıkarma olurken, sadece bu ilk çeyrekte 10 binden fazla işten çıkarma yaşandı. Microsoft ve Sony de dahil.