Microsoft'ta Epic Games'i Desteklediğini Açıkladı

Microsoft'ta Epic Games'i Desteklediğini Açıkladı

Xbox patronu Phil Spencer geçtiğimiz günlerde Microsoft'un Epic'i desteklemek için bir açıklama yaptığını ve şirketin Apple'ın video oyunu yayınlama yapısını kamuya açık olarak desteklemediğini duyurdu.

Spencer, açıklamaıy Twitter'da yaptı ve açıklamanın tamamına bir bağlantı da ekledi. Aşağıdaki tweetine göz atabilirsiniz.

 

Spencer, “Bugün Epci'in Unreal Engine için Apple SDK'ya erişimi sürdürme talebini desteklemek için bir açıklama yaptık.” dedi. “Epic'in en son Apple teknolojisine erişimesini sağlamak, oyun geliştiricileri ve oyuncular için doğru şey.” 

Bağlantılı açıklama daha ayrıntılı bir şekilde durumu özetliyor ve Microsoft'un Epic'i halka açık olarak destekleme kararını açıklıyor.

“Epic Games'in Unreal Engine'i, Microsoft dahil olmak üzere çok sayıda oyun geliştiricisi için kritik bir teknolojidir.” yazıyor. Ayrıca, birçok bağımsız oyun stüdyosunun kendi motorlarını inşa edecek kaynaklardan yoksun olması ve tamamen üçüncü taraf yazılımlara yönelmek zorunda olması sorununu da gündeme getiriyor.

“Sonuç olarak, Epic'in Unreal Engine'ı, oyun geliştiricileri için mevcut olan en popüler üçüncü taraf oyun motorlarından biridir ve Microsoft'un görüşüne göre, içerik oluşturucuları Unreal Engine kadar çok özellik ve işlevsellik ile lisanslayabileceği çok az seçenek vardır.” açıklaması yapıldı

“Epic Games'in Apple'ın SDK'sına ve diğer geliştirme araçlarına erişiminin engellenmesi, Epic'in iOS ve macOS'ta Unreal Engine'ı desteklemesini engelleyecek ve Unreal Engine ile oyun geliştiren stüdyoları oldukça derinden etkileyecektir.

“iOS, mobil oyunlar için büyük ve büyüyen bir pazar olduğu için, Apple'ın Unreal Engine'in iOS'u destekleme yeteneğini durdurması, Microsoft ve diğer oyun geliştiricilerinin yeni oyunlar için bir motor seçimi konusunda gelecekteki kararlarında Unreal Engine için önemli bir dezavantaj olacak.”

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.