IGN, Dragon’s Dogma 2’nin 10 saatlik oynanış sonrası düşüncelerini paylaştı

IGN, Dragon’s Dogma 2’nin 10 saatlik oynanış sonrası düşüncelerini paylaştı


IGN portalı, Dragon’s Dogma 2 hakkında uzun bir video yayınladı ve gazeteciler 10 saatlik oynama sonrasında izlenimlerini paylaştı.

Gazeteciler genel olarak ikinci oyunun ilk oyuna göre çok daha organik ve kullanışlı olduğunu belirtiyorlar. Oyun oynama alanında, ilk oyunun hayranları ikinci oyunda da gördükleri ve daha iyi hale gelen birçok tanıdık öğeyi görecekler. Bu, dünyayı keşfetme ve oyuncuların yardımcıları olan peşeklerin yanı sıra, sadece oyuncuya daha iyi yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda daha fazla özelleştirme ve görünüm ayarı seçeneği de kazandılar – sizlere daha önce geliştiricilerin gösterdiği karakter editörünü hatırlatalım.

Geliştiriciler ve aynı zamanda birinci oyundan ikinci oyununa da taşınan sınıfları (uzmanlıkları) da değerlendirdiler, önceki oyunun sınıflarında bazı değişikliklerle: örneğin, eski “Strider” sınıfını çift kılıç ve yay ile iki sınıfa ayırdılar, “Hırsız” ve “Okçu” olarak, “Hırsız”a Dragonʼs Dogma’dan çok güçlü bir saldırı bıraktılar. Ancak her sınıfın kendi avantajları ve dezavantajları olduğu yine belirtilmiştir.

Ayrıca sınıfların açılması da birinci oyundan farklı: bazı “özel uzmanlıklar” için oyuncunun belirli bir görevi tamamlaması gerekiyor – belirli bir uzmanlık için silah bulmaları gerekiyor. Gazeteciler, bunun her sınıf için geçerli olup olmadığını ancak, dört başlangıç sınıfı dışında kalan bütün sınıflar için geçerli olduğunu henüz bilmediklerini belirtiyorlar.

Ayrıca, uzmanlıkların “her zaman” değiştirilebileceği ve bu olayı “mucizevi” olarak nitelendirdiklerini ancak, gazetecilerin bu konuyu netleştirmediğini – sınıfların karakter ekranından doğrudan mı değiştirileceğini yoksa belirli bir NPC’ye gidilerek mi değiştirileceğini belirtmedikleri. Çünkü Dragonʼs Dogma’da karakter sınıfını değiştirmek mümkündü, ancak bu için 10. seviyeye ulaşmak gerekiyordu ve ardından başkentteki “Gran Soren” adlı tavernaya gitmek ve eşsiz bir türdeki NPC ile konuşmak gerekiyordu – aksi takdirde sınıf değişikliği mümkün olmuyordu.

Oyuncunun maceralar sırasında çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabileceğini ve zor bir tercihle karşı karşıya kalacaklarını belirttikleri de eklenmiş. Güvenli bir bölgeye (taverna veya şehir) kadar koşmaya mı çalışacaklar, yoksa çok nadir ve çok pahalı teleport taşlarını kullanarak mı teleport yapacaklar. Oyuncuların bir kamp kurabileceklerini, ancak kamp ekipmanının da çok pahalı olduğu ve ayrıca ağırlık kurduğu da eklenmiş. Bir yerde düzenli dinlenerek, kampa canavarların bile saldırabileceği ilginç bir mekanikle de bağlantılı olduğunu vurguluyorlar.

Gazeteciler hızlı seyahatle ilgili zorluklardan dolayı “maraton” fikrini beğenmeyen bazı oyuncular olabileceğini, uzak yerlere dakikalarca koşup ardından güçlü bir yaratıktan ciddi şekilde zarar gördükten sonra iyileşmek için şehre geri koşmaktan hoşlanmayan oyuncuların mutlaka olacağını belirttiler. Ayrıca, kahraman her düştüğünde, maksimum sağlığından bir parça kaybediyor – sadece tam bir dinlenme ile yeniden kazanabilir. Dragonʼs Dogma’da, alınan ve istenilen konumlarda bulunabilen sabit teleportasyon taşları bulunuyordu. Ancak elde edilebilecek sayıları çok sınırlıydı.

Dragonʼs Dogma 2, 22 Mart 2024 tarihinde PC, PS5 ve Xbox Series’te piyasaya çıkacak.

(Dipnot: Playground oyun haber kaynağıdır ve orijinal makaleye buradan ulaşılabilir.)