Microsoft Agility SDK ile Güç Grafikleri API’sine Yönelik Yeni Paket, GPU’nun Otomomileşmesi ve CPU’nun Darboğazlarının Giderilmesi İçin Tasarlanmıştır.

Microsoft Agility SDK ile Güç Grafikleri API’sine Yönelik Yeni Paket, GPU’nun Otomomileşmesi ve CPU’nun Darboğazlarının Giderilmesi İçin Tasarlanmıştır.

Agility SDK 1.613 paketi, Shader Model 6.8 ve Work Graphs desteği ile birlikte geliyor. Bu en son önemli özellik, işlemciyi yük altından çıkaran, görsel işlemci tarafından iş parçacıklarının oluşturulmasına olanak tanıyan bir işlevdir. Görsel işlemciler, “uçuşta” kendi işlerini oluşturabilecekler. Bu fikir, görsel işlemcinin daha fazla görevi otomatik olarak gerçekleştirebilmesini sağlayan Epic geliştiricileri tarafından desteklendi.

Basitçe söylemek gerekirse, şu anda nihai görüntünün oluşturulması için bazı işlemci işleri görsel işlemci tarafından yapılırken bazıları merkezi işlemci tarafından yapılır. Ancak, merkezi işlemcinin bazen görsel işlemcinin ne yapması gerektiğine karar verme konusunda fazla zaman kaybettiği durumlar olabilir. Work Graphs, merkezi işlemci ve görsel işlemcinin daha verimli bir şekilde birlikte çalışmasına yardımcı olan bir sistemdir.

Bu, merkezi işlemcinin görsel işlemci için işleri önceden planlamasına ve düzenlemesine olanak tanır. Merkezi işlemcinin her bloğu beklemesine gerek kalmaz, önceden bir eylemler listesi sağlayabilir, böylece görsel işlemcinin başka bir görev göndermesini beklemesi gerekmez. Merkezi işlemci ve görsel işlemcilerin işbirliğiyle hafızayı daha hızlı yönetmek, düzeni korumak ve karmaşık görevleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek mümkün olabilir.

Güncellenmiş 6.8 Shader Modeli ayrıca, Başlangıç Noktası/Örnek Konumu gibi yeni özellikler içerir, bu da shaderların API çağrısından parametreleri değiştirmesine izin verir. Bu, sabit bir işlev verilerinden bağımsız adres hesaplamaları için kullanışlı olabilir. Ayrıca, shaderlarda tercih edilen Dalga Boyutu Aralığı fonksiyonu bulunmaktadır, bu da geliştiricilerin shaderlarda tercih ettikleri dalga boyutunu belirlemelerine yardımcı olabilir. Son olarak, daha kaliteli platformlar arası shaderlar sağlaması beklenen Genişletilmiş Karşılaştırma Örneği özelliği mevcuttur.

GPU Yükleme Yığınları adlı yeni bir özellik, verilerin merkezi işlemciden görsel işlemciye hızlı bir şekilde kopyalanmasına olanak tanır. Bu, veriyi video belleğinden merkezi işlemciye aktarmak için PCI yuvasına ihtiyaç duyulmamasını sağlar. Bu özellik, düşük gecikmeyle merkezi işlemcinin veriyi video belleğe yazmasını sağlayan bir boyut değiştirme paneli kullanır.

Yeni bir SDK olan SDKyı AMD ve NVIDIA ile birlikte kullanmaya başlayabilirsiniz, çünkü bu firmalar yeni SDK için sıfır gün sürücülerini yayınladılar. Work Graphs, NVIDIA Ampere ve Ada grafik işlemcileri tarafından 551.76 veya daha yeni sürücülerle desteklenmektedir. AMD şu anda Work Graphs’ün RDNA3 RX 7000 grafik işlemcilerinde çalıştığını doğrularken, Intel henüz herhangi bir sürücü yayınlamadı.