Microsoft, Bing İçin Gelişmiş AI Destekli Arama Özelliklerini Duyurdu

Microsoft, Bing İçin Gelişmiş AI Destekli Arama Özelliklerini Duyurdu

Microsoft, bugün San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikte Bing için bir kaç yeni akıllı arama özelliklerini açıkladı. AI tarafından desteklenen arama güncellemeleri, daha kapsamlı yanıtlar sunmak ve daha fazla arama sağlamak için hazırlandı.

İlk olarak, bir soruya cevap verirken, Bing şimdi sadece bir tane değil, birkaç web sitesi tedarik ederek yanıtlarını doğrulayacak. Örneğin “Kolesterol kötü müdür” sorusuna yanıt olarak iki geçerli bakış açısının olduğu durumlarda, bunlar toplanacak ve Bing her ikisini de arama sayfasının en üstünde gösterecek. Buna ek olarak, bir soruyu cevaplamanın birden fazla yolu varsa, Bing bir döngüsel yanıt verecek.

Bing ekibi, sağlanan bilgilerin daha kolay anlaşılmasını sağlamak için benzer analojiler veya karşılaştırmalar da ekliyor. Örneğin Suriye’nin ne kadar büyük olduğunu 71.498 mil kare olduğunu söylemek yerine Florida’nın kaç katı büyüklüğünde olduğunu söyleyecek. Microsoft’un kıdemli araştırmacılarından Jake Hofman, yaptığı açıklamada insanların okuduğu kitabı anlamama sorununu azaltmak istediklerini, bunu benzetmeler yardımıyla yapmaya çalışacaklarını söyledi. Ayrıca Microsoft, daha önce ürün karşılaştırmaları ile sınırlı olan Bing’in karşılaştırma yönünü  geliştiriyor.

Bing, aramayı hassaslaştırmaya yardımcı olacak açıklayıcı sorular sorarak kullanıcıların soruları için cevap bulmasına yardımcı olacak. Microsoft ayrıca, kullanıcıların görüntülerdeki veya resimdeki nesneleri aramasına, örneğin satın almak istedikleri belirli bir moda ürününün izini bulmasına yardımcı olacak Bing’in gelişmiş resim arama yeteneklerini tanıttı.

Buna ek olarak, Bing ve Reddit, Reddit’teki bilgileri Bing’in arama sayfasına getirmek için bir araya geldi. Artık Bing’de Reddit konularını arayabilirsiniz.

Kaynak: 1