Microsoft, Çoklu Platform Stratejisi Değişikliğiyle İlgili Resmi Bir Açıklama Hazırlığı Yapıyor İddialarına Göre

Microsoft, Çoklu Platform Stratejisi Değişikliğiyle İlgili Resmi Bir Açıklama Hazırlığı Yapıyor İddialarına Göre

Son haftalarda, Hi-Fi Rush ve Sea of Thieves gibi bazı Xbox özel oyunlarının PS5 ve Nintendo Switch gibi diğer platformlarda da yayınlanabileceği hakkında çok konuşuldu ve Microsoft’un resmi doğrulamasının en azından önümüzdeki aylarda gelebileceği, en azından Zenimax çalışanlarına göre böyle olabilir.

IdleSloth’un X | Twitter’da bildirdiğine göre, Infinite Umbra AgentDeli’nin son podcast’inde Zenimax çalışanı, Xbox’un mevcut başkanı Sarah Bond’un, Xbox’a özgü olan Hi-Fi Rush, Sea of Thieves ve diğer Microsoft içerikli oyunlarının bahar aylarında çok platformlu hale geleceği konusunda resmi bir açıklama yapacağını tahmin etti. Ayrıca Windows Central gazetecisi ve tanınmış içeriden bilgi sahibi Jez Corden de bu bilgiyi teyit edercesine “bu gerçekleşiyor” şeklinde yorumda bulundu.

AgentDeli her durumda, Xbox oyuncularını, Microsoft’un stratejisinin muhtemelen sadece belirli bir IP yelpazesini etkileyebileceğini düşünerek “Xbox özel oyunlarının geleceği konusunda endişelenmemelerini” önerdi.

Açıkçası şu anda tüm bu bilgileri bir doz şüpheyle alıyoruz, ancak Hi-Fi Rush’ın PS5 ve Nintendo Switch’te görünebileceğine dair olası ipuçları bulunduğunu da belirtmek gerekir. Genel olarak, bu konuyla ilgili olası doğrulama veya yalanlama için Microsoft’un açıklamasını bekliyoruz.