Microsoft Edge tarayıcısını Windows’tan kaldırma seçeneği yakında sunulacak

Microsoft Edge tarayıcısını Windows’tan kaldırma seçeneği yakında sunulacak

Microsoft Edge, Windows 11’de varsayılan tarayıcıdır ve bazı Windows kullanıcıları seçeneksizlikleri nedeniyle memnuniyetsizliklerini dile getiriyor. Ancak, Avrupa Ekonomik Alanı’nda (AEE) Durum, sayesinde dijital pazarlar yasasına (DMA) göre durum yakın gelecekte değişecek.

Microsoft, DMA’ya göre 6 Mart 2024 tarihine kadar Windows 11 (23H2) ve 10 (22H2) güncellemelerini yayınlayacak, bu da AEA’daki kullanıcıların Edge’i ve diğer sistem uygulamalarını, Microsoft Bing’den web araması, fotoğraflar, Cortana ve kamerayı kaldırmasına izin verecek.

AEA’daki kullanıcılar Edge’i kaldırabilecek olsalar da, AEE dışındaki diğer Windows kullanıcıları, normal kullanıcılar için mevcut olmayabilecek “geleneksel olmayan” kaldırma yöntemleri uygulamadıkça Edge’i kullanmaya devam edecekler.

Edge’in varlığı üzerinde kontrol eksikliğinden memnuniyetsiz olan kullanıcılara rağmen, Edge’in avantajları ve popülerliği var. Edge, masaüstü tarayıcıları segmentinde Chrome’dan sonra ikinci sırada yer alıyor ve pazar payı yaklaşık %13’tür. Ayrıca, Edge, diğer popüler tarayıcılar ve işletim sistemleri, mobil cihazlar dahil olmak üzere, kullanılabilir olan yapay zeka tabanlı bir arama motoru olan Copilot özelliğini sunmaktadır.

Edge’in mobil versiyonu, kullanıcıları ilgilendirebilecek uzantı desteği sunacak. Tarayıcı, düzenli destek ve yan panel ve çalışma alanları gibi özelliklerin entegrasyonuyla birlikte gelir.

Gelecekte, Microsoft’un AEE dışındaki kullanıcılara Edge’i kaldırma seçeneği sunup sunmayacağı belirsizdir.