Microsoft Oyun Stüdyosu Satın Almaya Devam Edecek

Microsoft Oyun Stüdyosu Satın Almaya Devam Edecek

Microsoft bir süredir çeşitli oyun stüdyoları satın alırken, Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax'ın rekor kıran 7.5 milyar dolarlık satın alma işlemi, Microsoft'un birinci taraf oyun geliştirme hedeflerinin ne kadar ciddi olduğu gözler önüne serdi. Son olarak Twitch tarafından düzenlenen Glitchcon etkinliğide Xbox başkanı Phil Spencer, yakın zamanda bünyelerine daha fazla oyun stüdyosu katabileceklerini söyledi.

Spencer, Bethesda şirketinin satın alma işleminin devam ettiğini, henüz tamamlanmadığını ve büyük olasılıkla yasal süreçlerden dolayı 2021'in başlarına kadar tamamlanmayacağını belirtti. Spencer, “Bir araya gelmek ve onları Xbox'ın bir parçası haline getirmek, geliştirmeye devam edecekleri harika oyunlarla güzel bir fırsat olacağını düşünüyorum,” dedi. “Harika olan şey şu ki, bu oyunlar piyasaya sürüldükleri gün Game Pass'in bir parçası olacak.”

Spencer, “Yeni stüdyolara, yeni oyunlara ve yeni içeriğe yatırım yapmaya devam etmek açısından kesinlikle bunu yapmalıyız.” diye ekledi. “Xbox'ta bulunan oyun kitaplığını oluşturmaya devam etmemiz önemli. Bethesda'yı eklediğimizde stüdyo organizasyonumuzun boyutunu ikiye katlayacağız ve insanların yapabilmesi için harika oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Spencer'ın yorumları, Microsoft'un oyun tutkusunun yalnızca bir donanım parçası olarak Xbox'ın çok ötesine geçtiğini ve şirketin aynı zamanda bel kemiği olarak Xbox Game Pass ile bir yazılım imparatorluğu oluşturmaya çalıştığı anlaşılıyor.