Microsoft Surface tabletlerinin oluşturulmasından sorumlu ekip tarafından geliştirilen bir sonraki Xbox konsolu üzerinde çalışıyor.

Microsoft Surface tabletlerinin oluşturulmasından sorumlu ekip tarafından geliştirilen bir sonraki Xbox konsolu üzerinde çalışıyor.


Microsoft’un oyun bölümünden gelen büyük sızıntılar devam ediyor. Xbox konsolu için tüm önemli özel oyunların yakın zamanda rakip platform olan PS5’e geçebileceğini zaten biliyoruz. Bu bilginin resmi olarak bu hafta ortaya çıkması bekleniyor. Bu arada, oyuncuların çoğu, Xbox’un yeni nesil konsolları hakkında dedikodu yapmaya başladı. Şirket, başka bir mühendis ekibinin tamamen sorumlu olacağı tam teşekküllü bir konsol yapacak, ancak bu konsolun geliştirilmesine başka bir ekip liderlik edecek.

Sonraki Xbox konsolu geliştirme ayrıntıları ilk sızıntılarıyla tanınan XboxEra’nın bilinen sızıntı yazarı Nick Baker tarafından paylaşıldı. Kendisi platformun özel projelerinin PlayStation’a çıkışı konusunda ilk haber verenlerden biriydi. Ona göre, Xbox Series X|S’in donanım geliştirme sorumlusu olan Jason Ronald, Microsoft’un bir sonraki oyun cihazından sorumlu olmayacak. Şirket, konsol için tamamen yeni bir tasarım ekibi, mühendisler ve destek personeli getirmeye karar verdi. Artık oyundaki bu alanda Surface tabletlerinin yaratımıyla ilgilenen aynı ekip sorumlu olacak.

Yeni Xbox’un geliştirme ekibinin değiştirilmesinin ayrıntıları henüz bilinmiyor. Bununla birlikte, geleneksel oluşturucu ekibin tablet geliştirme personeliyle değiştirilmesi, platformun geleceği konusunda endişe yaratıyor. Bir sonraki nesil konsollarda, Microsoft’un güçlü bir cihazdan vazgeçme ve basit ve taşınabilir bir cihaza yönelme girişimini görebiliriz.