Tencent, Remedy Entertainment'ten Küçük Bir Hisse Satın Aldı

Tencent, Remedy Entertainment'ten Küçük Bir Hisse Satın Aldı

Tencent Holdings Ltd. , Alan WakeQuantum Break'in arkasındaki geliştirici olan Remedy Entertainment'ın küçük bir bölümünü ve çok iyi karşılanan Control'ü satın aldıHolding şirketi çoğunluk hissesini satın almamış olsa da, Tencent portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Tencent, 1998 yılında kurulmuş, Çinli ve çok uluslu bir holding şirketidir. Nispeten genç olmasına rağmen, şirketin değerinin 500 milyar doların üzerinde olduğuna inanılıyor. Bunun bir kısmı, Tencent'in Don't Starve geliştiricisi Klei Entertainment'ın çoğunluk hissesini satın alması gibi, teknoloji şirketinin yaptığı sürekli satın almalar sayesindedir. Son örnek ise Tencent Games'in Remedy Entertainment'ten küçükte olsa bir hisse satın almasıdır.

Gamesindustry.biz'e göre Tencent, Remedy Entertainment'ta% 3,8 olan 500.000 hisse satın aldı. Tencent hisseleri, Remedy'nin 1.8 milyon hissesini elinde tutan Accendo Capital tarafından satıldı.

Bu tamamen Tencent için bir finansal yatırımdır. Remedy Entertainment'ın CEO'su Tera Virtala'ya göre, geliştirici Tencent'in Remedy'ye yatırım yapmaya karar vereceğini bilmekten mutlu.

“Doğal olarak Tencent'in sektörde kapsamlı bir uzmanlığa sahip olduğunun farkındayız, bu nedenle Remedy'ye gösterdikleri ilgiden onur duyuyoruz ve Tencent'i yeni bir hissedar olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Şirket, Riot Games'in yüzde 100'üne, Epic Games'in yüzde 40'ına, PUBG'nin yüzde 11,5'ine, Leyou'ya (ve tüm yan kuruluşlarına) ve daha fazlasına sahip. Tencent, karar verme gücüne sahip olduğu ve tamamen finansal olan ve başka hiçbir şey olmayan hamleler arasında seçim yapıyor gibi görünüyor. Remedy'nin sadece birkaç hissesinin küçük bir şekilde satın alınması, satın almayı bu noktada sadece finansal bir satın alma haline getiriyor.

Remedy Entertainment, yepyeni bir oyun yayınlamamasına rağmen 2020'de en iyi yılını geçirdi . Finlandiyalı oyun geliştiricisi, Control ve önceki oyunların başarısını 15.9 milyon dolarlık kar elde etti.

Tencent'in küçük bir Remedy Entertainment hissesi satın alması tamamen mantıklı. Ek olarak, geliştiricinin önümüzdeki aylarda ve sonrasında çok şey saklayacağına dair umutlar var.