Microsoft, Windows 11 24H2’nin eski işlemcilerde kurulmasını kapatıyor

Microsoft, Windows 11 24H2’nin eski işlemcilerde kurulmasını kapatıyor

Windows 11 için sistem gereksinimleri, özellikle işlemcilerle ilgili tartışmalara neden oldu. İşletim sistemi yalnızca uyumlu bileşenlere yüklenir, ancak kullanıcılar Windows 11’i eskimiş işlemcilere nasıl yükleyeceklerini buldular. Daha sonra desteklenen cihazların listesi genişletildi, ancak bu herkesi memnun etmedi.

Görünüşe göre Microsoft, Windows 11’in eskimiş sistemlerde nasıl çalışacağını belirleyecek Komut Seti Mimarisi (ISA) sunarak bu olasılığı ortadan kaldırmayı planlıyor. Şirket aynı zamanda Windows 11 24H2’nin çalıştırılması için POPCNT (Popülasyon Sayısı) talimatını zorunlu hale getirmeyi planlıyor. Bu talimatı desteklemeyen işlemciler Windows 11’i başlatamayacak.

POPCNT talimatı AMD tarafından 2006 yılında Barcelona mimarisi ile ilk kez tanıtıldı ve daha sonra Intel, bu talimatı Core i serisi işlemcilerin ilk nesline ekledi.

Görünüşe göre POPCNT talimatı, 25905 sürümünden itibaren daha eski derlemelerde zaten mevcut. Bilinen AMD Turion II ve Intel Core 2 Duo gibi eski işlemciler, üçüncü taraf yazılım kullanılsa bile Windows 11’i başlatamıyorlar. Bu, 2018 yılında Windows 7’nin kullanımı için gereken SSE2 talimatının gerekliliğiyle benzerlik gösteriyor.