Microsoft, Windows 11 dosya yöneticisinin adres çubuğuna dosyaları sürüklemeyi düzelten bir güncelleme yayınlıyor

Microsoft, Windows 11 dosya yöneticisinin adres çubuğuna dosyaları sürüklemeyi düzelten bir güncelleme yayınlıyor

Windows 11 sürümü 23H2, 2023 yılının sonlarında piyasaya sürüldü ve Dosya Gezgini’ne yeniden tasarlanmış bir adres çubuğu da dahil olmak üzere çeşitli modern öğeler getirdi.

Görünüşüne rağmen, gelişmiş erişilebilirlik ve dokunmatik giriş optimizasyonu ile bir ciddi sorun vardı: işletim sistemi artık dosya ve klasörleri adres çubuğuna sürükleyerek üstündeki bir veya birkaç klasöre taşımayı engelliyordu. Bu değişiklik, birçok Windows kullanıcısını rahatsız ettiği için Microsoft durumu düzeltiyor.

Beta test kanalında yayınlanan en son Windows 11 önizleme sürümü nihayet Dosya Gezgini adres çubuğuna nesneleri sürüklemeyi mümkün kılıyor.

Eğer bu özellik sizin için varsayılan olarak etkin değilse ve 22635.3420 yapıya geçtikten sonra zorla etkinleştirmek istiyorsanız ViVeTool uygulamasını kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Spoiler

  • ViveTool u GitHub üzerinden indirin ve kolayca bulabileceğiniz bir klasöre dosyaları çıkartın.
  • Yönetici haklarıyla komut istemcisini başlatın ve ViveTool dosyalarını içeren klasöre CD komutuyla gidin. Örneğin, ViveTool’u C:Vive içine yerleştirdiyseniz, CD C:Vive komutunu yazın.
  • vivetool /enable /id: 47664723 komutunu girin ve Enter tuşuna basın. Bu çalışmazsa, aynı şekilde 48433719’u etkinleştirin.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Şimdi Dosya Gezgini’ni başlatın ve bir dosya veya klasörü adres çubuğuna sürüklemeyi deneyin. Sürüklediğinizde “Taşı” adında küçük bir pencere görünmelidir.

Güncellemenin kararlı sürümünde güncellenmiş adres çubuğunun ne zaman sunulacağı hakkında henüz bilgi bulunmamaktadır, ancak beta kanalındaki materyaller genellikle hızla genel erişime açılır. Microsoft’un bunu müşterileri fazla bekletmemesini umuyoruz.